Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни MA в Film Industry в Съединени Американски Щати 2023

1 MA Програми в Film Industry в Съединени Американски Щати 2023

Преглед

Какво представляват проучванията на филмовата индустрия?
Проучването на филмовата индустрия е изследване на бизнес и творческите аспекти на филмовата индустрия. Включва всичко от разработването и производството на филми до тяхното разпространение и показване. В допълнение, той включва и изследвания върху историята, теорията и критиката на филма.

Какво мога да правя с диплома по филмова индустрия?
Има няколко различни кариерни пътеки, които можете да поемете със степен по изследвания на филмовата индустрия. Една от възможностите е да преследвате кариера във филмовата продукция. Това може да включва работа като продуцент, режисьор или сценарист. Като алтернатива можете също да работите в областта на разпространението на филми или маркетинга. Завършилите изучаване на филмовата индустрия могат също да работят като филмов критик, историк или теоретик.

Какви степени има във филмовата индустрия?
Налични са редица различни видове степени на филмовата индустрия. Една от възможностите е да следвате бакалавърска степен по кинознание. Това би ви осигурило солидна основа в историята, теорията и критиката на филма. Като алтернатива можете да придобиете степен по филмова продукция, която се фокусира върху бизнес страна на филмовата индустрия. Има също така достъпни степени по разпространение на филми или филмов маркетинг, които биха ви подготвили за кариера в рекламната и търговската страна на индустрията. Който и маршрут да изберете, дипломата по изследвания на филмовата индустрия може да доведе до възнаграждаваща и вълнуваща кариера.

Какво ще уча по време на моята степен по филмова индустрия?
Курсовата работа за степен по филмова индустрия ще варира в зависимост от конкретната програма, която изберете. Въпреки това, най-общо казано, можете да очаквате да изучавате теми като филмова история, теория и критика; производство на филми; и разпространение на филми и изложби. Освен това може да имате възможност да вземете курсове в свързани области като развлекателен бизнес или комуникации. Чрез изучаване на широк спектър от теми ще бъдете подготвени за кариера в произволен брой различни аспекти на филмовата индустрия.

САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

Магистратурите MA са за студенти, които искат да придобият степен „магистър по изкуства“ след успешно изучаване на хуманитарни дисциплини като история, комуникации, философия теология или английски език, или изящни изкуства. Такива магистърски програми обикновено подразбират изучаване на теоретични и практически дисциплини и държане на изпити.

Научете повече

Филтри

  • MA
  • Съединени Американски Щати
  • Журналистика и масова комуникация
  • Филмови науки
  • Film Industry
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Свързани области на обучение