3 MA Програми в Японска филология 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Хуманитарни изследвания
  • Езикознание
  • Японска филология
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Японска филология

Магистърска степен е напреднала следдипломна квалификация, присъдена на тези, които са преминали концентрирано обучение в определена област. Магистърска степен по изкуствата традиционно се предлага за студенти в хуманитарни или социални науки.

Какво е магистърска степен по японски изследвания? Тази програма дава възможност на студентите да се потопят в японски език и култура. Чрез интердисциплинарното изследване на предмети като политически науки, лингвистика, японска литература, японска история и японска история на изкуството студентите могат да станат експерти в тази област. Макар че не всички университети изискват ясни японски езикови умения, мнозина правят това, а други препоръчват поне някои знания за езика. Различните университети позволяват различни нива на студентските възможности. Някои училища позволяват на индивида да определи своята област на фокус или специализация; например, студентът може да е в състояние да се съсредоточи върху японското законодателство. Някои училища предлагат възможност да учат в чужбина в Япония, за да изживеят пълно потапяне в културата.

Кандидатите за магистърска степен по японски изследвания научават различни умения, които могат да използват за цял живот. Те получават междукултурно съзнание и чувствителност. Поради интердисциплинарния характер на курса, учениците могат да излязат от него с по-добри организационни и комуникационни умения.

Има много различни програми за японски изследвания. Те се различават по цена, базирана на страната и университета. Магистърската степен в тази област обикновено може да бъде завършена в две учебни години на пълно работно време. В някои случаи нивото на владеене на японски език може да повлияе на продължителността на курса.

Много студенти, завършили магистърската степен по японски изследвания, продължават да работят в международни среди като бизнесмени, държавни служители или журналисти. Някои от завършилите започват преподаване на средно образование. Други продължават да работят по докторски степени по японски изследвания с цел преподаване в колеж или университет. Други все още работят по докторантите си в сродни области като международните отношения. Междукултурните познания, придобити в магистърската програма, помагат на завършилите да намерят работа в дипломацията, а уменията за превод също могат да помогнат.

Японските програми за обучение могат да бъдат намерени по целия свят, някои в местните университети и други в глобални местоположения. Онлайн програмите предлагат и тази програма за обучение. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.