71 MA Програми в Творческо писане 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Хуманитарни изследвания
  • Композиционни изследвания
  • Творческо писане
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (71)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Творческо писане

    Магистър или майстор на изкуството е вид степен, която може да бъде завършена за около една до три години. По принцип преследвано след завършване на бакалавърска степен, този вид удостоверение показва, че един студент е придобил задълбочени познания за избраната от него област. Има образователни програми, достъпни в много различни теми.

    Може би сте любопитни: Какво е магистърска степен по творческо писане? Тази степен се фокусира върху създаването на произведения като романи, разкази, поезия, есета, статии, романи, флаш-фантастика, сценарии, скриптове и други форми на писане. Може да научите за важни понятия като характеризиране, гледна точка, развитие на сюжета, структуриране и разказ, както и незначителни подробности като граматика и пунктуация. Другите обхванати теми могат да включват литературен анализ и алюзии. В една от тези програми може да бъдете задължени да прочетете разнообразие от произведения или да изпратите свои собствени писания на семинар.

    Много от предимствата може да са достъпни чрез една от тези програми. Най-значимият е шансът да подобрите уменията си за писане и да подобрите някои технически умения, които са полезни в професионалния свят. Освен това, този вид програма може да предостави ценни данни за това, което прави определени видове писане по-ефективни от други.

    Цената на магистърска степен по творческо писане може да зависи от редица потенциални фактори. Не забравяйте да се свържете с избраната от Вас институция, за да я помолите за точна и актуална финансова информация. Приемните служители могат да предоставят подробна разбивка на разходите за обучение, такси и други разходи.

    Каква кариера може да бъде преследвана с творческо писане на магистърска степен? Много студенти продължават да стават романисти, драматурзи, есеисти, сценаристи, поети или автори; Други прилагат писмените си умения в редица други индустрии. Завършил може да бъде и литературен анализатор, учител по английски език, рецензент на книги, библиотекар или редактор.Работата за издателска компания или литературна агенция е друга опция.

    Готови ли сте да започнете? Просто потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с входното бюро на избраното от Вас училище, като попълните формуляра.