5 MA Програми в Танцови науки 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Сценични изкуства
  • Танци
  • Танцови науки
Области на обучение
  • Сценични изкуства (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Танцови науки

    Магистър (магистър по изкуства) е степен, която се придобива като следдипломна квалификация. УО може да бъде преследван или на пълно работно време от настоящи студенти, или на непълно работно време от работещи професионалисти. Придобиването на магистърска степен може да отвори повече кариерни врати или да доведе до повишение или повишаване.

    Какво е магистърска степен по танци? Тази програма изследва различните културни, артистични и социални концепции за движение към музика или ритъм. Има много форми на танци, които варират от традиционните и древните до съвременните и чисто нови изобретения. Всяка програма ще варира, но като цяло студентите ще изучават историята на танца, както и интерпретацията и културните влияния. Те ще изграждат умения в областта на музикологията, методологиите и техниките за хореография, танцова терапия и танцово обучение.

    Учениците в магистърската програма за танци имат огромни възможности за изграждане на творчески, интелектуални и концептуални умения и нагласи, които ще бъдат от полза за много области на живота. От професионална гледна точка, завършилите се съсредоточават върху конкуренцията в много международни възможности.

    Учениците, които искат да завършат магистърска степен по танци, могат да кандидатстват за училища в цял свят. Въпреки че има много възможности за обучение в световен мащаб, разходите за обучение могат да варират доста. След като сте решили няколко любими институции, е умен да се свържете директно с тях, за да разберете финансови задължения.

    Завършилите магистърска степен по танци са готови да работят в различни области на кариерата. Ако хореографията е от интерес, завършилите са готови да работят за агенция, академия, университет или професионална компания. Други възможности за кариера включват учители по танци, изпълнители на изкуството и изследователи в областта на образованието и танца. Тази степен подготвя студентите да работят като служители, за работа на свободна практика или като самостоятелно заети лица.

    Вече можете да започнете да проучвате училищата, за да намерите точното за вас. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.