6 MA Програми в Сценография 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Сценични изкуства
  • Театрознание
  • Сценография
Области на обучение
  • Сценични изкуства (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Сценография

Студентите, завършили магистърска степен, инвестират в личната си кариера, като придобиват усъвършенствани знания и умения в избрана специализация. Степента може да се използва за получаване на по-добри работни места или да постави основите за по-нататъшни проучвания на докторско ниво.

Какво е магистърска степен по дизайн на етап? Дизайнер на сцената е отговорен за създаването на "случайно пространство" на места като театър, филм, телевизия и изложби. Клон на театралното изкуство, кариерата съчетава творчеството, визуализацията, архитектурния дизайн и историческата точност, за да създаде момент в пространството и времето, което подобрява ефективността, която поддържа. Дизайнерите работят в тясно сътрудничество с директорите, за да осигурят функционалност. Студентите ще учат театрални изкуства, осветление, костюми и набор от проекти, анализ на сценария и история на драмата. Курсовете могат да включват компютърни технологии и инструкции в програмите, използвани за подпомагане на създаването на театрални модели и сетове.

Ползите от преследването на степента могат да се видят както на лично, така и на професионално ниво. Човешките взаимодействия могат да бъдат подобрени чрез проучвания и симулации на работа с директори. Тактиката за разрешаване на проблеми, способността за компрометиране и комуникационните умения са все по-високи.

Цената на програмата варира значително от училище до училище, в зависимост от изискванията за местоположение и учебна програма. Учениците трябва да проучат алтернативите си и да изберат най-добрия вариант за техните индивидуални нужди.

Кариерите са многобройни за завършилите магистърска степен, тъй като са необходими специалисти по дизайн във всички видове драматично производство. Наборът на дизайнерите може да бъде нает, за да осигури първоначалната концепция, да изследва историческите епохи, да подготви мащабни модели, да получи необходимите подпори, да наблюдава строителните екипи и да наблюдава разбивката след завършването на шоуто. Работните места се предлагат и в сценично осветление, дизайн на костюми и компютърно проектиране. В допълнение, дизайнери са необходими за изложби, очила, паради и други шоу програми. Завършилите се квалифицират като консултанти или могат да бъдат наети от дизайнерски фирми.

Направете първата стъпка, за да подобрите кариерата си чрез магистърска степен по етапи. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.