17 MA Програми в Социални науки 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Социални науки
  • Социология
  • Социални науки
Области на обучение
  • Социални науки (17)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Социални науки

    След придобиване на бакалавърска степен, студентите, които искат да се ровят по-дълбоко в своята област, могат да преследват магистърска степен по изкуствата. Тази степен позволява по-голямо изследване и изучаване на избрана тема в областта на изкуствата и хуманитарните науки. Като цяло се счита за терминална степен в повечето професии, УО помага на студентите да придобият професионални и изследователски умения. Той може също така, в някои случаи, да доведе до докторска степен. програма.

    Много потенциални студенти се питат: "Какво е магистърска степен по социални науки?" Обществено наука в общи линии е изучаването на хората в тяхната среда. Студентите могат да се съсредоточат върху географски район, раса или група от хора или религиозна група. Те като цяло учат в теми като изследователски методологии, организация и социално-културно развитие. Обикновено програмите за завършване завършват с голям изследователски проект, който е написан като теза.

    УО в областта на социалните науки създава ценни умения, като изследователски и аналитични способности, които могат да извлекат полза от студентите в много кариери. Той също така учи абсолвентите да разбират голямата картина и да не оценяват обществата с тесногръзна гледна точка.

    Има много разходи, свързани с магистърска степен по социални науки, като например такси за обучение, книги, такси за технологии и стая и табло, ако студентът остане в университета. За да намерите подходящата програма, учениците трябва внимателно да сравняват всяко училище.

    Завършилите магистърска програма по социални науки са търсени в много професии. Те могат да преподават в университетите. Организациите с нестопанска цел и други филантропични институции често наемат социолози като директори за научни изследвания или програмни директори. Налице са много правителствени позиции, като фасилитатор на програми, включително обществени жилища и социални грижи. Социолозите могат да работят и в тази област, събирайки данни и наблюдения за клиентите.

    Магистърът по социални науки може да бъде спечелен в много различни институции, както на местно, така и в световен мащаб. За студенти в отдалечени райони съществуват и онлайн образователни програми. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.