63 MA Програми в Лидерство в образованието 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Педагогика
  • Лидерство в образованието
Области на обучение
  • Педагогика (63)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Лидерство в образованието

Хората търсят магистърска степен по много причини. В областта на образованието, магистърската степен може да помогне на човек да се изкачи по стълбата в училищна система. То също може да увеличи заплатата на човек. УО може да помогне с тези цели и да подготви студентите за по-нататъшно обучение в докторска програма.

Какво е магистърска степен по образователно лидерство? Това е степен, която предлага кариерно развитие на преподавателите. Тя може да даде възможност на учителите и други професионалисти в областта на образованието да станат администратори на училища, като директори или надзиратели. Има образователни степени за професионалисти от начално, средно и висше образование. Типичните предложения за курсове включват теми като образователни технологии, обществена политика, разрешаване на конфликти и организационна теория. Тази степен често се получава, за да отговаря на изискванията за държавна сертификация за административна длъжност.

Кандидатите за магистърска степен по лидерство в областта на образованието научават много умения, за да ги донесат в работната сила. Учените научават управленски умения за изграждане на лидерски умения, както и организационни умения. В допълнение, те са преподавани технологични умения, които могат да бъдат прехвърлени в области извън образованието.

Налице е голямо разнообразие в разходите сред схемите за степенуване на образователното лидерство, в зависимост от училището и местоположението му. Ако сте изучавали редовно, тази дипломна програма често може да бъде завършена от една до две години.

Тези, които са завършили магистърската степен по образователно лидерство, често могат да преподават в държавни и частни училища. Те често се назначават за административни длъжности в училищни системи, университети и други образователни институции. Много директори имат магистърска степен по образователно лидерство и често тези лица се придвижват нагоре по стълбата към общински длъжности в администрацията, като координатори на обучение, надзорници или директори. Във висшите учебни заведения индивидите могат да работят като регистратори, колежни прокуристи или декани на студенти или преподаватели.

Магистърът по образователно лидерство се предлага от много университети по целия свят. Онлайн програмите са много популярни за тези, които се нуждаят от свобода и гъвкавост. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.