3 MA Програми в Международна бизнес администрация 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Бизнес проучвания
  • Бизнес администрация
  • Международна бизнес администрация
Области на обучение
  • Бизнес проучвания (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Международна бизнес администрация

Магистър по изкуствата (MA) е следдипломна квалификация, която обикновено се предлага за изучаване на изкуството или културните теми. Той обикновено изисква по-малко технически умения, отколкото един магистър, и може да се приеме като завършена степен.

Какво е магистърска степен по международна бизнес администрация? Тази следдипломна квалификация има за цел да подготви студентите да бъдат мениджъри в глобалната икономика. Повечето програми предлагат курсове, които ви помагат да развиете способности и ресурси, за да успеете в такава индустрия. Обикновено ще ви бъдат представени инструменти и умения, за да развиете стратегическото си мислене, както и способността си да създавате глобална стратегия. Бихте могли да полагате уроци по теми като международната икономическа среда, международния маркетинг и пазарни проучвания, международната търговия и чуждестранните операции, и преговорните и комуникационни умения в международния бизнес.

Като студент по международна бизнес администрация, вероятно ще увеличите уменията си по различни начини. Много студенти завършват програмата с усъвършенствани преговорни и комуникационни умения. Тези умения може да ви помогнат да получите интервю за работа и да преминете през интервюто. Можете също да постигнете силни лидерски умения, които ви позволяват да ръководите и инструктирате екипи в различни среди и от различни среди.

Разходите за обучение за магистърска степен по международна бизнес администрация могат да варират от едно училище до друго. За повече подробности проверете в офиса на училището за прием.

Повечето магистърски програми по програма "Международна бизнес администрация" имат за цел да ви обучат като професионалист, способен да насърчава интернационализацията на фирми, корпорации и организации. Може да сте квалифицирани, за да помогнете на фирмите да търсят нови пазари и да увеличат глобалното си присъствие. Професионалните възможности могат да включват работа за мултинационални фирми, международни маркетингови компании или търговски представителства в публичния сектор по целия свят. Може да се окажете подходящ за финансов мениджър, мениджърски анализатор или маркетинг мениджър.

Магистърските степени в международната бизнес администрация се предлагат в университети по целия свят, а много от тях имат възможност за редовно, на непълно работно време или онлайн посещение. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.