71 MA Програми в Маркетинг 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Маркетингови науки
  • Маркетинг
Области на обучение
  • Маркетингови науки (71)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Маркетинг

    За студенти, които се стремят да напреднат в кариерата си чрез образование, работата по магистърска степен по изкуствата (MA) е похвален избор. В цял свят университетите предлагат своите магистърски програми в различни области.

    Какво е магистърска степен по маркетинг? Тази степен често се основава на бизнес, управленски или дори психологически произход. Студентите, изучаващи маркетинга, ще разчитат на познанията си, за да научат как бизнесът и продуктите се придвижват напред в съвременния свят. С напредването на маркетинговите проучвания те се отклоняват в специализирани области като социални медии, управление на продукти и връзки с обществеността. Често фокусът ще бъде върху комуникацията с клиент или клиент, като се вземе предвид бизнес нагласата. Тъй като световната икономика става все по-глобализирана, маркетингът играе все по-важна роля в предаването на стойност на световните клиенти.

    Като учат за магистърска степен по маркетинг, студентите се научават как най-добре да отговорят на желанията и нуждите на другите, умения, които им обслужват добре в отношенията си с другите. Студентите също така се фокусират върху междукултурните въпроси и международния износ, области, които разширяват културния си мироглед и могат да доведат до пътуване за тези в международните изследвания.

    Тъй като времето, необходимо за получаване на магистърска степен по маркетинг, често варира в зависимост от графика на студента, разходите ще се основават на времето, прекарано в програмата и избраното училище. Студентите трябва да проверят цената на маркетинговата програма, за която се стремят да научат повече.

    Маркетингът е широкообхватна област на обучение и кариерата, произтичаща от магистърска степен по маркетинг, е еднакво разнообразна. Завършилите могат да се окажат пресечни граници в международния бизнес като продуктови мениджъри или ръководители на сметки. На местно ниво завършилите маркетинг често се оказват в голямо търсене в кариери като представители на продажбите, специалисти по връзки с обществеността, мениджъри по продажбите, специалисти по човешки ресурси, анализатори на бизнес разузнаването и ръководители на операции. Поради увеличаването на глобалния маркетинг се очаква тези кариери да продължат да растат.

    Придобиването на магистърска степен по маркетинг може да стартира кариерата на студентите в нови възможности. Университетите по света предлагат тази програма на потенциални студенти. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.