19 MA Програми в Креативно изкуство 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Изкуствознание
  • Креативно изкуство
Области на обучение
  • Изкуствознание (19)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Креативно изкуство

Магистър по изкуствата е напреднала степен, която обикновено предлага специализирано обучение по тема от интерес. Той може да подготви студентите за позиции с по-голяма отговорност в рамките на една организация и често е необходим за учителски постове.

Какво е магистърска степен по творческо изкуство? Обикновено в една магистърска програма студентът избира област на концентрация. Някои примери включват печат, керамика, рисуване, живопис, скулптура и графичен дизайн. Има дори някои високоспециализирани програми като стъкларски работи. Курсовата работа може да включва класове в историята на изкуството, критика на изкуството и бизнеса на изкуството. Повечето програми изискват студентски клас, където студентите създават своите произведения на изкуството, както и заключителна дисертация, която демонстрира работата на студента.

Има много жизнени умения, които студентите могат да научат чрез изучаване на майсторски умения в творческите изкуства, като например критично мислене и организационни умения, които могат да помогнат за напредването на всяка кариера. Те обикновено придобиват и твърди умения, включително технически дизайн и манипулиране на материалите.

Има толкова много опции за програма за магистърска степен по творческо изкуство, че разноските варират значително. Дължината на програмата, институцията, която дава степента, и областта на концентрация, влияят на разходите. Внимателното разглеждане и сравняване на програмите е от ключово значение за намирането на правилното училище.

Много вълнуващи кариерни пътеки очакват новоназначената магистърска степен по математика в областта на творческите изкуства. Възможните кариерни пътеки в частния сектор включват арт консултант, собственик на галерията или ръководител на галерията, кино аниматор или скулптор, учител по изкуства, ръководител на леярни и изложител на изложби. Също така има потенциални кариери в графичните изкуства, илюстрациите и търговските изкуства. Някои художници стават успешни художници и излагат работата си на изложби, където се купуват от галерии или музеи.

Има много чудесни възможности по целия свят за придобиване на магистърска степен по изкуства в класове за творческо изкуство, включително на пълно работно време, на непълно работно време и онлайн. За допълнителна информация потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.