59 MA Програми в Конфликтология 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Социални науки
  • Политология
  • Конфликтология
Области на обучение
  • Социални науки (59)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Конфликтология

Магистър по изкуствата програми по медиация предоставя поглед към алтернативните форми за разрешаване на спорове, заедно с разбиране на основните първични въпроси. Разработване, хонинговане и поставяне придобити умения за използване на теория, както и на практика дава възможност на студентите да бъдат свързани до възможности в тяхната общност, на работните места, както и други организации, в които те могат да се стреми към разрешаване на конфликти по мирен начин.

Какво е MA в мир и изследване на конфликти? В магистърска степен (MA) Мир и конфликти изследвания програма, учениците да научат повече за произхода на конфликти и как да ги решим чрез прилагане на мира, изграждане на умения. Поставянето на акцент върху подготовката на завършилите да влезе в работната сила като поддръжниците на мирна социална промяна означава осигуряване на достатъчно алтернативи на насилието.Студенти проучват възможностите за изграждане на мирни, ненасилствени социални системи, общества и общности, с опит и познания, придобит в ангажирането с политиците.

Студентите изучават и анализират съвременните условия на конфликт и произвеждат политически препоръки за положителна резолюция. Ползите включват комуникационни умения, междукултурни и възможност да се изследват теорията мир чрез духовни и религиозни традиции, устойчиви икономика и ненасилствени социални движения.

Разходи по програмата се различават, както и хора, които имат намерение да преследва завършил степен в тази област, а се насърчават да сравните и прави разлика между тези, които приведат директно на своите професионални и лични цели и тези, които са по-общи. В този момент, като се има предвид програма, която е изцяло онлайн или колежа базирани става опростена.

Разработване на практически умения в областта на техниките за разрешаване на конфликти подпомага студентите в трансформирането на конфликти чрез медиация, активизъм, политиката и други изграждане на мира дейности. Студентите могат да очакват да видят безброй перспективи за работа в секторите с нестопанска цел и с нестопанска цел. Примери за това са правата на човека, опазването на околната среда, социалната дейност, журналистика, външна политика, и обществени услуги.

&nbsp

Мултидисциплинарен подход може да бъде взето от цялостна програма, която свързва практика и изследвания с теория и критичен анализ. Програмите са достъпни за студенти в света, носейки уникални и глобални опит в уравнението на образованието. Решавайки да се направи разлика в кариерата си с помощта на образованието като фактор за положителна промяна включва намирането на най-добрата програма за вашите нужди.Търсене за вашата програма по-долу и се свържете директно с допускане офиса на училището по ваш избор чрез попълване в главната форма.