11 MA Програми в Творческо писане на сценарии 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Сценични изкуства
  • Филмови науки
  • Творческо писане на сценарии
Области на обучение
  • Сценични изкуства (11)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Творческо писане на сценарии

    Сценарист е един, който практикува изкуството и занаята на писане на сценарии, на които се основава телевизионни програми, комикси, филми или видео игри. A Магистър (MA) в тази област е интензивен програма с акцент върху оригиналния глас сам авторът. Студентите ще получат разбиране на фона на филмови жанрове, разказ и драматургия и ще се научат на симулативна и критично процеса на писане на сценарии.

    Студентите, които не са запознати с програмата, може да попитам, какво е магистър по кинодраматургия? Тази програма има за цел да насърчи писане филмови сюжети като непрекъсната практика в усилията си за стимулиране на критични подходи към различните жанрове в сектора. Курсовете са предназначени да развиват тези умения в филмова общност и ще помогне на учениците да открият съвместен процес на режисьори, музиканти, редактори, актьори и продуценти.Студентите също ще изследва границите между режисура и да пише и да придобият цялостна представа за междукултурни подходи за драматургия.

    Има различни ползи за това орган на Програмата, включително възможност за придобиване на творческо развитие и критични умения за анализ. Тъй като това разбира се е по-фокусиран върху съдържанието пред структура, учениците също ще усъвършенствате своите индивидуални развитие и умения за писане цяло. Студентите могат да се поучат от историята на филмови сюжети и сценарии в контекста на процеса на правенето на филми.

    Тази магистърска програма "и може да варира в зависимост от разходите на институцията и на страната, в която се намира. За специфични такси за регистрация, заинтересовани студенти трябва да се свърже с институцията директно за повече информация.

    След завършване на степен на своя господар 'S, завършилите могат да се окажат по-голямото търсене на различни позиции в работната сила, включително кариера като писател, скрипт редактор или четец.Много възпитаници са отишли ​​да работят с водещите филмови и телевизионни компании. Този престижен курс може да даде на студентите достъп до знания и умения, необходими за успеха в кино индустрията.

    A магистърска програма "и може да бъде завършен за една година като студент на пълен работен ден, или в рамките на две години в качеството на непълно работно време. Онлайн курсове се предлагат на много институции за учениците със забързано ежедневие. Търсене на програма по-долу и се свържете директно с допускане офиса на училището по ваш избор чрез попълване на олово формата.