5 MA Програми в Керамика 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Изкуствознание
  • Креативно изкуство
  • Керамика
Области на обучение
  • Изкуствознание (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MA Програми в Керамика

    Много получатели на бакалавърска степен избират да завършат магистърска степен по изкуства или магистърска степен след завършване или малко след това като начин за подобряване на перспективите за кариера и спечелване на повече пари. Повечето магистърски програми по изкуствата отнемат между две и три години, след което много от завършилите избират да се присъединят към работната сила, докато други преследват докторски степени.

    Какво точно е магистърска степен по керамика? Тази специалност, насочена към изкуството, е предназначена за онези, които искат да създадат възможности за кариера през целия живот в рамките на изобразителното изкуство и включва интензивно изучаване на многобройни аспекти на конкретната художествена среда. Учениците в програмите за магистърски програми по керамика ще прегледат много аспекти на керамичното изкуство, като скулптурен дизайн, керамика, архитектура и ефективно и безопасно изобразяване на керамични произведения. Много програми за майсторство на керамика изискват от участниците да създадат и завършат визуална дисертация преди завършване на курса.

    Тези, които ефективно печелят магистърска степен по изкуства в керамиката, обикновено са по-пригодни за работа от тези без степени, или тези, които имат само сътрудници или бакалавърска степен. Също така те обикновено могат да печелят повече пари от своите недобросъвестни връстници и могат да преподават керамични изкуства или подобна програма на колегиално ниво, ако желаят.

    Поради значителните различия в курсовете за обучение от една керамична програма до друга, бъдещите ученици се приканват да се свържат с всяка училище, представляващо интерес, за навременна информация за обучение.

    Повечето завършили магистърски програми по керамика преследват кариера в художественото изкуство, било като керамика, скулптори, грънчари или други занаятчии. Други избират да преподават керамика или подобна художествена форма на начално, гимназиално или колегиално ниво. Други все още намират работа в художествени галерии, ателиета или музеи, докато някои завършващи студенти избират да се върнат в училище, за да преследват още по-високо академично отличие.

    Тези, които сериозно обмислят записване в програма "Майстор на изкуствата в керамиката", трябва да проучат многобройните образователни възможности, достъпни в световен мащаб чрез нашата база данни. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.