65 MA Програми в Социология на развитието 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Социални науки
  • Социология на развитието
Области на обучение
  • Социални науки (65)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Социология на развитието

Сферата на изследванията за развитие съчетава социалните науки и международните отношения с проблемите на бедността и икономическото неравенство. Разширената степен подготвя студентите за кариера, които предприемат действия за облекчаване на проблемите, свързани с тези несправедливости.

&nbsp

Какво е магистърска степен в изследванията за развитие? В областта на изследванията за развитие се включват няколко дисциплини, за да се разбере сложните елементи на напредъка. Студентите ще овладеят икономиката, антропологията, екологията и политическата социология и процесите на разработване на обучение на световно, регионално и местно ниво. Обсъждането на средствата и инструментите за оценка, проектиране и управление на програмите подготвя завършилите за водеща роля в културните подобрения. Курсовете акцентират върху комуникацията, работата в мрежа и застъпничеството, за да могат успешните кандидати да улеснят промените. Специализациите се предлагат в развитие, тъй като се отнася до икономика, политика, конфликти и социология. Чуждестранното обучение се насърчава и стажът е задължителен в много програми. Необходими са магистърски дисертации.

&nbsp

Предимствата на този курс на обучение са както лични, така и глобални по мащаб. Хората придобиват по-добра оценка на културното разнообразие и развиват умения за подобряване на междуличностните отношения. Светът се възползва от приноса, реализиран в условията на растеж на депресираните райони.

&nbsp

Разходите за преследване на това поле варират в зависимост от изискванията на училището, местоположението и курса. Кандидатите, които имат предишно свързано образование или опит, могат да имат право на напреднал стаж. Студентите трябва да проучат възможностите си за избор, който най-добре изпълнява техните желания и интереси.

&nbsp

Кариерите в областта могат да бъдат глобални или локални по обхват. Перспективните работодатели включват правителства, организации за предоставяне на помощ, международни институции и агенции за развитие. Изследователите се нуждаят от образователни, корпоративни и правителствени условия. Завършилите се обучават като програмисти и финансови анализатори, икономисти и политици. Възможности се предлагат и в международен бизнес и финанси. Професионалистите могат също да изберат да практикуват в развиващите се страни.

&nbsp

Разширената степен в изследванията за развитие има глобален обхват, осигурявайки средства за подобряване на условията на живот в депресирани райони. За да започнете кариерата си в тази ползотворна област, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.