6 MA Програми в Драма 2024

Филтри

Филтри

  • MA
  • Сценични изкуства
  • Театрознание
  • Драма
Области на обучение
  • Сценични изкуства (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MA Програми в Драма

Магистър по изкуствата обикновено се печели след завършване на бакалавърска степен. Това обикновено изисква две години обучение и ви позволява да се съсредоточите върху определена област на интерес в областта на изкуствата и хуманитарните науки. В много професии се счита за терминална степен.

Може би се чудите какво е MA в Драма? Тази степен обхваща много специалности и ще трябва да изберете коя бихте желали да преследвате. Възможните курсове на обучение включват драматургия, писане, режисура, актьорско майсторство, технически дизайн и т.н. Някои институции изискват участие в театрални конференции и семинари като част от курсовата работа. Повечето степени изискват писмена дисертация, базирана на конкретна изследователска тема.

Има някои големи ползи за спечелването на магистърска степен в Драма. Като студент по драма често се научавате как да решавате творчески проблеми. Може да сте свикнали да мислите извън кутията и да развиете гъвкаво мислене, което ви позволява бързо да се адаптирате към нови ситуации както професионално, така и лично.

Разходите за магистърска степен в Драма зависят от обучението на училището, което дава степен, размера на изискваните такси за обучение и други фактори. Наложително е да разгледате всички опции и таксите, начислявани преди избора на програма.

Вълнуващи кариерни пътеки за завършилите с магистърска степен по драматични науки включват актьор, драматург, режисьор, учител и драматург. Можете да работите за театри като изследовател, който предоставя исторически фон за пиеси. Артистичните директори, които наблюдават сезона на театъра, обикновено имат магистърска степен, както и техническите директори, дизайнерите на осветление, клиентите и дизайнерите.

Ако се интересувате от магистърска степен по изкуства в Драма, има много възможности за вас. Можете да учите на местно ниво, да пътувате в чужбина или да изберете онлайн курс, ако имате нужда от гъвкава програма. Направете първата стъпка и потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.