магистърска степен с възможности за изчислителна техника, приложна математика

Общ преглед

Описание на програмата

Майстора на науката с опция за Computing и приложна математика, се основава на две негови терминални зони, студентът ще има преподавател теза име втората половина да се гарантира, персонално внимание, която ще ви помогне да организирате, да планират и развиват своя протокол освен че придава възможност да развиват своите умения и да изградят свои собствени нужди, за да се сблъскват с проблема на своите изследвания и ще се развият в изследователски семинари.

Студентът заедно с учителя си, можете да изберете темите, които ще допълнят своето обучение в избраната линия. Преподавателят може да препоръча и мобилност и провеждане на научни изследвания остава на национално и международно предпочитание за извънкласни курсове и изследователски дейности, които допринасят за качеството на научните изследвания, извършена от студента.

Учителят е насочена към завършилите в областите: Компютърни системи, компютърни науки, компютърни науки, математика, информационни технологии или свързани с тях области.

Завършилите ще имат възможност да участват в изследванията и създаването на знания в областта на компютърните науки и приложна математика; и за определяне на практически проблеми и да се постигне тяхното решаване чрез прилагане на придобитите знания и умения.

изследователски линии, предлагани от Учителя са:

 • Computing - Софтуерно инженерство.
 • Компютър - Изкуствен интелект.
 • Приложна математика и моделиране.

Основна цел

Тренирайте човешките ресурси с академично обучение, знания, умения и нагласи, да се прилагат и генериране на знания и да направи технологично развитие с цел да се допринесе за решаването на проблемите, свързани с компютър и приложна математика в академичните среди, научната и / или производство.

Горното използване теоретични и експериментални резултати, получени систематично и с помощта на научен метод, където собствени методи за приложна математика и компютърни науки, като аналитична, синтетичен, индуктивен и дедуктивно мотиви участва и насърчаване на студентите да провеждат изследвания в определена област и се прилага цялостно и творчески, основите на компютри и приложна математика.

специфични цели

опция Computer

Тренирайте човешките ресурси с академично качество, могат да кандидатстват и да генерира осведоменост на граничните въпроси в областта на проучване, като се използват техники за симулация и оптимизация с поддръжка на специализирано програмно осигуряване и анализ и / или създаване на методологии за компютърни науки и извършване на технологичното развитие в решаването на проблемите на академичния, научния и производствения сектор.

Вариант по приложна математика

Тренирайте човешките ресурси с академично качество, за да се прилага и генериране на знания в областта на приложна математика и проектиране и разработване на математически модели, които поддържат анализ, вземане на решения и решаване на проблеми академичните среди, научни и / или продуктивни.

профил на Graduate

При сключването на Учителя на науките, студентите ще имат следните знания, умения и нагласи:

знание

 • Знания в областта на експертиза: компютърни науки или Приложна математика.
 • В симулацията и техники за оптимизация, подкрепени от специализиран софтуер, както и теории, свързани с алгоритмите.
 • бази теоретични и експериментални методи, развиващи задълбочени знания на явленията на стохастичен характер.
 • Научният метод.
 • Методики и инструменти за развитието на технологиите.

умения

 • аналитичен капацитет за постигане на баланс между способността за решаване на технологични проблеми и развитие на фундаменталните научни изследвания, за да участват в генерирането на граница на знания.
 • За да кандидатствате и да генерират знания по компютърни науки и приложна математика.
 • Възможност за професионално се развива в бизнес сектора учебната, и обществени и частни институции.
 • Възможност да се присъедини като учител във всяко учебно заведение.
 • За идентифициране на нуждите и проблемите и да реализират проекти в решаването им в областта на компютърните науки или приложна математика.
 • Възможност за продължаване на научно обучение през докторска степен, да участват в академичните и индустриалните сектори в основните дейности на научно и технологично развитие по всеки въпрос, по приложна математика или компютър.
 • Прилагането на моделите, методологии и подходящ за генериране на научни и технологични продукти, които помагат решават ефективно проблемите на реални инструменти за живота.
 • За да си взаимодействат с изследователски групи в различни области на познанието, които са в състояние да идентифицират и решаване на проблеми, които изискват по математика и / или компютърни решения.
 • За да приложите теорията, методологията и модерни техники за приложна математика и изчисления бъдат насочени в следните материални дейности: преглед на технологични проблеми и професионална практика, провеждане на научни изследвания и да участват в обучението на по-високо ниво.
 • Способност за прилагане на специализирани техники в разработката на софтуер и управление на научни инструменти за анализ и да се учат да пишат научни статии.
 • Капацитет да се присъединят към изследователски проекти и / или технологични проекти, които изискват компютърни науки или приложна математика.
 • За да общуват устно и писмено за резултатите от научните изследвания в различни академични форуми и в двата испански и английски език.

нагласи

 • За независим и форма или да се присъединят екипи, винаги в дух на конструктивна критика работа.
 • самостоятелното обучение, за да се създаде навик за проучване, което ще позволи на себе си да се усвоят знания и развиват уменията си

Ценности

 • Бъдете отговорни, честни и с академичната и научна прецизност, за прилагане и генерирането на знания, както и технологичното развитие е представен в полза на обществото.
 • Етичната да разпознават и уважават академичната и научната работа на другите и да знаят обхвата на тяхната работа.
 • Дисциплина, която позволява дълг и да изпълни целите си своевременно.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta ... Научете повече

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta educativa, investigación y desarrollo tecnológico, además de una difusión cultural y trabajo de apoyo social que le ha valido su prestigio y reconocimiento, pues cuenta con el cuenta con 92% de sus programas institucionales y el 100% de sus posgrados interinstitucionales dentro del Programa Nacional de Posgrados de Calidad (PNPC) de Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología en México, el máximo organismo de ciencia y tecnología en la país; mientras que a nivel internacional seguimos incorporando programas a la evaluación de diversos organismos. Свиване