Keystone logo

8 Магистратура Програми в Естествени науки Физика Ядрена физика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Естествени науки
  • Физика
  • Ядрена физика
Области на обучение
  • Естествени науки (8)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Естествени науки Физика Ядрена физика

След завършване на бакалавърски курс на обучение студентите често посещават магистърска степен. Този тип завършено образование обикновено обучава завършилите за конкретни професионални направления.

Някои амбициозни ученици може да се чудят какво е магистър по ядрена физика. Магистърската степен по ядрена физика обикновено се съсредоточава върху изследванията в областта и придобиването на разбиране за технологията и безопасността. Курсовете за изследване и изследване могат да включват темите за редки изотопи, редките реакции, ядрения разпад и продължителността на живота на ядрените вещества. Такива програми трябва да водят до по-добро разбиране на по-широки теми, като например как първо се формираха елементите във Вселената.

След завършване на магистърска степен по ядрена физика студентите обикновено са придобили редица практически умения, включително способността да анализират данни и да правят изводи. Освен това студентите трябва да могат безопасно да използват инструменти и технологии, за да разберат по-добре ядрените процеси и да проведат лабораторни изследвания в тази област.

Магистърската степен по ядрена физика може да отнеме две години, за да завърши, в зависимост от това дали курсът е завършен на пълно или непълно работно време. И двата варианта обикновено са достъпни за студенти, които желаят да изберат свой собствен график и могат да повлияят върху общите разходи за придобиване на степен.

Няколко кариера, които могат да бъдат резултат от магистърска степен по ядрена физика, включват работа като ядрен инженер, ядрен физик или медицински ядрен физик. Ядрените инженери обикновено провеждат изследвания в лабораториите и могат да работят на място в електроцентрали, в производството, в космическата индустрия или с военните. Ядрените физици, от друга страна, обикновено извършват по-теоретична работа в лабораториите. Тяхната работа може да се съсредоточи в области като използването на ядрената енергия в комуникациите, здравеопазването, електрониката или космическата индустрия. Медицинските ядрени физици се специализират в медицинските последици от ядрената енергия за лечение и откриване на болести и заболявания.

Магистърските програми по ядрена физика се предлагат в различни страни по света. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.