Keystone logo

16 Магистратура Програми в Социални науки Международни отношения Хуманитарна помощ 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Социални науки
  • Международни отношения
  • Хуманитарна помощ
Области на обучение
  • Социални науки (16)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Социални науки Международни отношения Хуманитарна помощ

Магистърската степен е разширено удостоверение, което означава, че един студент е постигнал майсторство върху основните умения и база от знания в областта. Преследването често е начин за професионалистите да различават уменията си, преди да направят кариера.

Какво е магистър по хуманитарна помощ? Това е диплома, която се основава на по-общи изследвания в областта на обществената политика и управлението на извънредни ситуации, като преподава на студентите основните умения, необходими за разбирането на най-добрите практики за предоставяне на хуманитарна помощ извън собствената страна. Тези умения могат да позволят на студентите да помогнат ефективно да насочат институционалните и практически ресурси и да се възползват най-добре от хората, засегнати от катастрофи или бедствия.

Завършването на степен по хуманитарна помощ означава да се научите как ефективно да използвате ресурсите, да овладеете приоритетно управление и да разберете как да се асимилирате информацията от множество източници. Тези умения не само са полезни в хуманитарна кариера, но и са полезни в живота, защото помагат на хората да вземат по-добри решения по-бързо.

Цената на магистър по хуманитарна помощ е трудно да се предвиди. Зависи много от формата на програмата, както и от местоположението й. Разходите за обучение варират в отделните страни и в училище.

Завършилите с диплома по хуманитарна помощ често търсят неправителствени организации и правителства, както и международни корпорации. Техният експертен опит ги прави главни кандидати за позиции на мениджъри на проекти в помощ при бедствия. Те могат също да притежават идеалния набор от умения за работа като дипломати. В частния сектор те могат да бъдат подходящи за ролята на техник и на надзорниците в качеството му, в допълнение към ролите на управлението на проекти.

Намирането на подходящата програма е въпрос на търсене на точните места. Проверете онлайн и програмите за тухли и хоросан и не забравяйте, че най-добрите ви варианти може да са налични в чужбина. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.