Свържете се директно с училищата - Сравнете 36 Магистратура в Хранителни технологии 2024

36 Магистратура Програми в Хранителни технологии 2024

Преглед

Магистърската степен е първата стъпка в завършващото образование след бакалавърска степен. Получаването на тази степен удостоверява опита на студентите в техния сфера на обучение, което го прави академична цел за мнозина. Чрез придобиване на магистърска степен, може да се отворят множество възможности за кариера.

Какво е магистър по технология на храните? Тази степен дава представа за научноизследователската и развойната дейност, свързана с производството на храни. Чрез химията и микробиологията студентите могат да научат основите на хранителните свойства и технологията, използвана за реализирането и усъвършенстването им, след това да се премине към проектиране и иновации на хранителни решения. Това включва гарантиране на качеството и безопасността на храните, както и разбирането на свързаните с околната среда и социалните въпроси.

Учениците по пътя към магистърска степен по хранителни технологии могат да изградят умения за планиране и решаване на проблеми, които могат да се прилагат навсякъде в живота. Те също така обикновено развиват разбиране за процесите на научноизследователска и развойна дейност, както и една по-широка представа за въздействието на хранителната промишленост и как да се правят надеждни оценки на тези въздействия.

Разходите за обучение за магистър по технология на хранителните продукти варират от една институция до друга, а програмата обикновено отнема две години. Студентите трябва да проучат бъдещите училища, за да намерят повече информация за тези разходи.

Технологиите в областта на храните са винаги в търсенето, така че признанието, което идва с магистър по технология на храните, проправя пътя към различни потенциални кариери. Много дипломирали се намират работа в компании за производство на храни, от разработването и наблюдението на производствените процеси до работата като инспектори за контрол на качеството и тестери за продукти за безопасност. Завършилите могат също така да работят като научни работници в областта на храненето в изследователски институти, посветени на провеждането на проучвания и тестване на нови технологии за преработка и консервиране на храни.

Различни програми за придобиване на магистърска степен по хранителни технологии могат да бъдат намерени в целия свят. Онлайн програмите предлагат предимство на студентите, които се нуждаят от гъвкав график или живеят в отдалечени райони. За да научите повече, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Науки за живота
  • Хранителни технологии
  • Хранителни технологии
Области на обучение
  • Науки за живота (36)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение