55 Магистратура Програми в Управление на ресурсите 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Науки за устойчиво развитие
  • Екологична устойчивост
  • Управление на ресурсите
Области на обучение
  • Науки за устойчиво развитие (55)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Управление на ресурсите

След като студентите получат бакалавърска степен, те имат възможност да влязат в работната сила или да продължат образованието си. Един от начините, по които те могат да продължат да учат, е с магистърска степен. Тези степени позволяват на завършилите да развият по-доброто разбиране на избраната тема и да кандидатстват за по-платени работни места.

Какво е магистър по управление на ресурсите? Тази дипломна програма учи учениците да управляват ефективно използването на природните ресурси. Студентите могат да получат курсове по икономика, екологична политика, анализ на разходите и ползите и др. В рамките на тези програми студентите могат да избират да се специализират в области като водоснабдяване, екологично инженерство или опазване на ресурсите. Има интензивни едногодишни програми и традиционни двегодишни програми, от които студентите могат да избират.

Студентите, които преподават магистърска степен по управление на ресурсите, научават умения за бюджетиране, които могат да се прилагат в много различни области на кариера. Освен това завършилите разбират как да интерпретират сложни данни и да провеждат изследвания.

Точната цена на магистър по управление на ресурсите зависи от няколко фактора. Първо, потенциалните студенти трябва да вземат предвид цената на обучение на университета за кредит, както и броят на кредитите, изисквани за степента. Някои институти могат да начисляват по-малко такси за местните студенти, отколкото хора от други области.

След придобиване на магистърска степен по управление на ресурсите, завършилите могат да избират или изследователска или професионална кариера. Завършилите, които продължават да провеждат научни изследвания, могат да работят в университет или друга институция като изследователи и преподаватели, за да подпомогнат разбирането на екологичните, икономическите и други фактори, които навлизат в управлението на ресурсите. Завършилите, които избират професионалния път, могат да работят за правителствени или нестопански организации като мениджъри по опазване на природата. Тези мениджъри помагат да се разработят програми за правилно разпределение на природните ресурси.

Университетите по света предлагат магистърски степени в управлението на ресурсите. Перспективните студенти могат да учат в местни университети, в друга страна или в уюта на собствените си домове с онлайн програми. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.