Свържете се директно с училищата - Сравнете 34 Магистратура в Телекомуникационно инженерство 2024

34 Магистратура Програми в Телекомуникационно инженерство 2024

Преглед

Студентите често посещават курсове на ниво магистър след завършване на бакалавърските си изследвания в съответната област. Програмите обикновено траят от две до пет години, в зависимост от състоянието на записване.

Какво е магистър по телекомуникационно инженерство? Този тип програма често се приема като продължение на общо проучване на електротехниката. Подобно на много други програми на магистърска степен в областта на приложните науки и свързаните с тях области, учебните програми по телекомуникации и мрежово инженерство са сравнително фокусирани. Поради това те обикновено са по-кратки от средния курс за магистърски програми, като в някои институции те са били едногодишни. Учениците трябва да очакват секции, изследващи теми като сателитни комуникации, оптични мрежи, системи за светлинни вълни, управление на сигнали и дизайн на мрежата.

Студентите обикновено завършват телекомуникационна конструкция и инженерна програма с повишени технически умения и теоретично разбирателство, което често води до по-добри умения за решаване на проблеми. Завършилите магистърски програми също могат да придобият бизнес проницателност, за да напреднат в кариерата си. Излагането на мрежа от доверени съветници и мотивирани връстници по време на дадена програма също може да се превърне в предимство в пост-академичните начинания на студентите.

Разходите за инженерни програми обикновено се основават на няколко фактора. Като такива, разходите се различават значително от една програма до друга; студентите може да се справят добре, за да получат обща оценка от всяка институция, преди да кандидатстват.

Тези програми обикновено се подразбират, че подготвят зрели кандидати за научни, ръководни или учебни позиции в областта на телекомуникационното развитие. Мрежовият инженер, например, може да управлява екип, който отговаря за работата на оборудването в бизнеса за съхранение на данни, телена мрежа или подобно съоръжение. Електроинженери с мрежова и комуникационна специалност могат да участват в проучването на потенциала за предаване на нови материали и технологии. Предприемчивите студенти могат да се включат в стартиращата общност, където биха могли да използват познанията си в областта на комуникационните технологии, за да разработят мрежови решения за нововъзникващи индустрии като космически пътувания, автомобили със самообслужване и изкуствен интелект.

Има много места, където можете да получите магистърска степен по телекомуникационно инженерство. Раздели на някои програми може дори да са достъпни онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Инженерни проучвания
  • Електротехника
  • Телекомуникационно инженерство
Области на обучение
  • Инженерни проучвания (34)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение