Keystone logo

6 Магистратура Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Телевизионна журналистика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Журналистика и масова комуникация
  • Журналистика
  • Телевизионна журналистика
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Телевизионна журналистика

Магистърската степен следва бакалавърската степен, като се съсредоточава върху постигането на напреднали познания за определена област на обучение или професионална практика. Това е първото ниво на висше образование и се смята за втора степен в академичните среди, предшестващи докторската степен.

Какво е магистър по разпространение на журналистиката? Тази степен подготвя студентите за кариера в електронната и електронната журналистика чрез теоретично обучение и практическо обучение. Може да се преподават продуктови и редакционни умения за радио и телевизия, както и финансиране за научни изследвания и производство. Обсъжданите теми могат да включват писане, събиране на информация, отчитане и закотвяне на различни платформи. Другата възможна работа по дисциплината може да включва история на излъчването, правила и регулации на индустрията, съобщения за обществени услуги, резултати в областта и студията, звук и визуални ефекти.

Студентите, които получават магистърска степен по журналистика, изучават специфичните умения за творческа и техническа продукция, необходими за излъчване на традиционни и нови медийни платформи. Обучението по комуникации и реч, шоу хостинг и сценарий са полезни за бъдещи роли.

Разходите за магистърска степен по разпространение на журналистика варират и често се основават на образователната институция и продължителността на програмата, която продължава най-малко една година. Видът на училището и дали той е на международно ниво също влияе върху разходите.

Завършилите този тип програми могат да очакват кариера в излъчване, социални медии или мултимедия. Обикновено те получават необходимия опит за позиции на малки и средни пазари, които в крайна сметка ги подготвят за работа на по-големи пазари или с големи телевизионни мрежи. Някои примери за работа включват асистент за производство на спортна мрежа, производител на испанска езикова мрежа, медийни операции за професионален спортен екип и оператор за електронни графики за голяма кабелна мрежа за новини.

Магистърските програми по разпространение на журналистика се предлагат в световен мащаб от различни институции. Те могат да бъдат базирани в кампуса, онлайн или и двете. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.