Свържете се директно с училищата - Сравнете 96 Магистратура в Статистика 2024

96 Магистратура Програми в Статистика 2024

Преглед

След придобиването на бакалавърска степен много студенти се интересуват от предприемането на следващата стъпка в образованието си. Магистърската програма е следдипломна програма, която обикновено отнема от една до три години. Курсовата работа е по-фокусирана върху аспект от кариерното поле, което позволява на хората да се специализират в професията си.

Какво е магистър по статистика? Фокусът на тази степен обикновено осигурява дълбоко и широко теоретично разбиране на статистиката, но с акцент върху практическите приложения. Начините, по които математическите науки могат да се прилагат в днешното общество, са разнообразни и продължават да се развиват нови области. Учениците в този тип програми могат да изучават методите за събиране на данни, изчисления на риска, статистика за околната среда и пространството, алгоритмични приложения и математически теории и методологии.

Лицата, притежаващи висше образование, разполагат с познания и опит, за да успеят в редица професионални области в рамките на международния пазар на труда. Те могат също да се запишат в докторска степен. , която отваря вратата за професия в областта на образованието и научните изследвания.

Разходите за магистърска степен варират значително поради широкия набор от налични програми. Някои институции изискват изследователски проекти, теми или стажове, които засягат продължителността на курса. Местоположението на университета влияе и на разходите. Таксите, учебните часове и разходите за записване се различават.

Професиите, които изискват статистици, са твърде многобройни, за да бъдат изброени поради широко разпространената нужда от това умение, но в области като медицински, застрахователни, финансови, политически и индустриални, за да назовем само няколко. Завършилите могат да помагат на компаниите с технически процеси на вземане на решения, да предоставят статистически данни за корпоративни операции или да оценяват потенциални случаи на измами. Банките, фирмите за проучване на пазара и фармацевтичните компании активно наемат статистици, а много студенти са наети на професионални длъжности преди да завършат.

Университетите по света предлагат магистърски степени за статистически данни и често се предоставят онлайн за тези, които не са в състояние да преместят или коригират ежедневните си практики, за да могат да посещават редовно учебните занятия. За да намерите институцията, която отговаря на вашите образователни потребности, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра.

Научете повече

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Икономически изследвания
  • Статистика
Области на обучение
  • Икономически изследвания (96)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение