Keystone logo

9 Магистратура Програми в Социални науки Културология Сравнителна културология 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Социални науки
  • Културология
  • Сравнителна културология
Области на обучение
  • Социални науки (9)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Социални науки Културология Сравнителна културология

Студентите често търсят магистърска степен за постигане на висше образование в областите, представляващи интерес. Докато бакалавърските степени обикновено се съсредоточават върху широки проучвания на дисциплина, магистърските програми обикновено предлагат по-интензивни учебни пътеки по по-малки теми.

Какво е магистър по сравнителни културни изследвания? В една сравнителна културна програма студентите използват лещите на социологията, антропологията и психологията, за да изучават начините, по които различните култури са се развили и продължават да се променят днес. Студентите се потапят в медийни проучвания, като използват литературата, филмите и изкуствата от различни култури, за да придобият представа за историческите социални тенденции и да идентифицират специфичните особености, които отделят една култура от друга. Все повече студентите изучават нарастващите тенденции на глобализацията и как се очаква днешните събития и технологии да повлияят на формата на бъдещите култури. Студентите може да се наложи да завършат стаж, теза или и двете, за да завършат своите степени.

Завършилите често са добре запознати с навигирането на чувствителни културни различия, обучени в събирането на културни данни и практикувани с уважение в културната критика. Тези способности са не само от жизненоважно значение за международната кариера, но и позволяват на студентите да бъдат отговорни членове на нововъзникващото глобално общество.

Разходите варират между институциите и се основават на множество различни фактори. За да се гарантира, че програмите отговарят на техните финансови и схоластични потребности, потенциалните обучаеми трябва да се свържат директно с избраните от тях университети.

Участието в сравнителни културни проучвания може да осигури възможности за глобална заетост. Културната чувствителност и експертиза са в голямо търсене в области като дипломацията, политиката и образованието. Специфичните длъжности, обикновено държани от завършилите, включват производител на медии, администратор на музей или директор, социален адвокат, координатор на общността, културен изследовател и междукултурен треньор. Студентите могат да намерят работа в частни фирми, където техният опит може да подпомогне развитието на продуктите или в рамките на публичния сектор, където тяхната историческа и политическа компетентност може да подкрепи международните отношения.

Поради интегрираното използване на медиите, магистър по сравнителни културни изследвания може да бъде преследван на местно или далечно разстояние и е достъпен от университети по целия свят. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.