Keystone logo

2 Магистратура Програми в Сценични изкуства Театрознание Светлина и звук 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Сценични изкуства
  • Театрознание
  • Светлина и звук
Области на обучение
  • Сценични изкуства (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Сценични изкуства Театрознание Светлина и звук

Практическите магистърски програми осигуряват възможност на студентите да придобият майсторство над своите професионални комплекти. Курсовете на обучение осигуряват ниво на умения и знания в определени области, което често позволява на студентите да се преместят в преподавателска или управленска длъжност, като се основават на предишен опит и образование.

Какво е магистър по светлини и звук? Това е напреднала степен в проектирането и управлението на осветителното и звуковото оборудване, използвано в сценичните продукции. Това означава както практическият контрол, използван по време на шоуто, така и дизайнерските практики, използвани за създаване на оригинални ефекти, когато новите проекти се нуждаят от тях. Класовете често обхващат както теория, така и практика, а компютърното моделиране се използва в много съвременни програми.

Тези, които завършват напреднала степен в тази област, могат да придобият технически умения с осветление и звуково оборудване, както и дизайнерски умения, които пренасят извън сценичните и персонални организационни умения, които са полезни в различни житейски ситуации. Обогатяването на тези умения добавя полезни измерения към уменията на отделните хора извън тяхното приложение в конкретната кариера на студентите.

Няма лесен начин да се предвидят разходите за всяка магистърска степен, тъй като обучението варира рязко от място на място, особено ако две училища са в различни страни. За тези магистърски програми, трябва да очаквате дву- до тригодишен ангажимент на пълен работен ден.

Завършилите осветление и дизайн често се намират в голямо търсене за позиции, които изискват редовното функциониране на звукови и светлинни табла. Това включва позиции като дизайнери за осветление за театрални компании и места за представления, но включва и поддържащи роли в ежедневното продуциране като сценични мениджъри. Често позициите изискват и двете. Дизайнерите на осветление и дизайн също са търсени като интериорни дизайнери поради познанията си за разположението на обекта, светлината и цвета.

Намирането на подходящата програма е въпрос на разглеждане на всички налични възможности онлайн и чрез университетски местоположения в различни страни. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.