Keystone logo

2 Магистратура Програми в Сценични изкуства Музикознание Ранна музика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Сценични изкуства
  • Музикознание
  • Ранна музика
Области на обучение
  • Сценични изкуства (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Сценични изкуства Музикознание Ранна музика

Какво е ранна музика?
Ранната музика обикновено се отнася до музика, композирана през средновековния, ренесансовия и бароковия период на западната класическа музика. Старинната музика може да се изучава академично като музикална история или да се изпълнява с помощта на техника, наречена исторически информирано изпълнение (HIP). HIP е практика за изпълнение на класическа музика с помощта на инструменти и техники от епохата.

Какви кариери има в ранната музика?
Има няколко различни типа професии, които обикновено попадат под чадъра на ранната музика. Първият е този на изпълнителя. Изпълнителите на ранна музика могат да използват инструменти от епоха, като лютня или клавесин, за да свирят класически произведения от определени периоди от време. Втората кариера, която студентите по ранна музика могат да преследват, е като изследователи или академици, където те биха изследвали музиката, инструментите и историята на определен период от време. Изследването на ранна музика често включва намиране и изучаване на стари ръкописи, картини и други първични източници. Третият вид работа е тази на възпитателя. Преподавателите учат другите за ранна музика, независимо дали е във формална обстановка като училище или университет, или неофициално чрез лекции и семинари. Старинната музика е област, която непрекъснато се развива, тъй като се откриват нови изследвания и се разработват нови технологии. Това означава, че винаги има нови възможности за тези, които се интересуват от този тип музика.

Какви степени се предлагат в ранната музика?
Има няколко различни вида степени, които човек може да получи по ранна музика. Степени за представяне обикновено се предлагат в музикални консерватории или в рамките на музикалното училище на по-голям университет. Това обикновено са степени по изкуства, като бакалавър или магистър по изкуства. Старинната музика може също да се изучава като академичен предмет като история, антропология или социология в колеж или университет. Степените по ранна музика се предлагат на бакалавърско, магистърско и докторско ниво.

Какво ще уча по време на моята степен по ранна музика?
По време на степен по ранна музика студентите ще изучават различни теми, свързани с музиката, инструментите и историята на определен период от време. Това може да включва всичко - от музикална теория до изпълнителска практика до исторически изследвания. Точните курсове, които се предлагат, ще варират в зависимост от училището и вида на степента, която следвате. Въпреки това, всички степени по ранна музика ще ви дадат уменията и знанията, необходими за преследване на кариера в тазиобласт.

Степента „магистър“ се присъжда на студентите, ако те успешно приключват обучение в магистратура. За магистърската степен студентите обикновено трябва да вземат между от 12 до 18 курса, за някои от които трябва да се държат изпити или подготовка на проект или теза.