Keystone logo

5 Магистратура Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Разследваща журналистика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Журналистика и масова комуникация
  • Журналистика
  • Разследваща журналистика
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Разследваща журналистика

Много студенти от колежа решават да завършат магистърска степен след получаване на бакалавърска степен. Магистърът повишава разбиранията на учениците за избраната дисциплина и разширява техния опит в областта. Тези, които искат да се впуснат по-дълбоко в професия, биха могли да помислят за магистърска степен.

Какво е магистър по разследваща журналистика? Програма по този начин се фокусира върху изграждането на разбирането на режисьора как да управлява по-добре разследването на сложна новинарска история. Освен събирането и контрола на водещи, интервюта и информация, програмата може да запознае студентите с разрастващите се техники за разследване, включително с технологии като дрони, както и начини за разказване на история, включително подкасти и цифрови медии.

Завършилите обикновено оставят програмата със силни научни умения. Те трябва да имат по-добро разбиране за това как да докладват новините, включително новите медии, и какви медии най-добре отговарят на конкретна новинарска история. Те могат също така да развият производствени умения, приложими към телевизионната и дигиталната журналистика, което им позволява да работят зад камерата.

Сравнете училищата, когато търсите подходящия колеж. Когато студентът реши да учи, има най-голямо въздействие върху разходите за обучение. Публичните и частните училища могат да се различават значително. Времето за завършване на курсовете също може да варира. Студентът на непълен работен ден може да отделя повече време от студент на пълно работно време. Като цяло, повечето програми за магистърски програми отнемат около две години, за да завършат.

Завършилите могат да намерят работа в излъчване, печатни и дигитални медии. Популярни професионални заглавия включват редактор, репортер и продуцент. Някои разследващи журналисти продължават да командват национални и местни новини в телевизионни и кабелни станции. Други могат да превърнат уменията си в документално кино и продуциране, да станат режисьори или сценаристи. Някои дори могат да се превърнат в маркетингови партньори в бизнеса, използвайки уменията си, за да разкажат истории за бизнеса.

Училища от цял ​​свят предлагат магистърска степен по степен на разследваща журналистика. Същите училища могат да предлагат и някои класове или степени онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.