17 Магистратура Програми в Превенция на бедствия 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Науки за устойчиво развитие
  • Екологична устойчивост
  • Превенция на бедствия
Области на обучение
  • Науки за устойчиво развитие (17)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Превенция на бедствия

След придобиването на бакалавърска степен, някои завършили продължават да преследват магистърски степени. Тези програми позволяват на учениците да придобият по-задълбочено познание за избраните от тях теми. В допълнение към повече знания, магистърската степен може да отваря по-платени работни места, отколкото само един бакалавър.

Какво е магистър по предотвратяване на бедствия? Тези магистърски програми преподават на учениците как да спасят живота чрез предотвратяване и подготовка за бедствия. Учениците се научават да създават правителствени и нестопански системи, които да се борят срещу последиците от пожар, наводнения, бури и други природни бедствия. В тези програми студентите могат да вземат курсове за анализ на няколко вида заплахи, за управление на първите респонденти и за създаване на ефективни програми за безопасност. Студентите могат да се специализират в области като социалната политика, управлението след бедствия, устойчивото преустройство и икономиката на бедствието.

Завършилите с магистърска степен по предотвратяване на бедствия обикновено имат задълбочено разбиране за безопасността, което може да бъде животоспасяващо умение в много ситуации. Освен това, тези ученици се научават как да организират големи групи от хора, дори и в най-тежките обстоятелства. Студентите също могат да придобият умения за управление на кризи, които всеки работодател може да се нуждае.

Разходите за придобиване на магистърска степен по предотвратяване на бедствия зависят от много независими фактори. Например, училищата в различни страни могат да имат диво различен процент на обучение. Освен това някои университети начисляват различни такси за местните студенти. Перспективните студенти трябва да се консултират с всеки институт, за да разберат разходите по програмата.

Правителствата на федерално, държавно и местно ниво имат нужда от професионалисти в управлението на бедствия, а завършилите с магистърска степен по предотвратяване на бедствия са подходящи за тези роли. Като мениджъри за реакция при бедствия и превенция, тези специалисти разработват и контролират системи за спасяване на животи и имущество, когато се стигне до бедствие. Те могат да управляват цели екипи от отговорили. Завършилите тази степен могат да работят и за организации с нестопанска цел, които са на сцена след големи бедствия, за да помогнат при възстановяването.

За съжаление, бедствия се случват навсякъде около света. Поради това много региони предлагат магистърски програми в тази област. Студентите могат да изберат да учат на местно ниво, в друга държава или дори онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.