Keystone logo

3 Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Литературознание Постколониална литература 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Хуманитарни изследвания
  • Литературознание
  • Постколониална литература
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Литературознание Постколониална литература

Магистърска степен е следдипломна квалификация, която се фокусира върху разширяване на разбирането на студентите за всичко, което са научили по време на бакалавърските години. Магистърската програма обикновено отнема две години, макар че тя варира от човек на човек и от полето до полето.

Какво е магистър по постколониална литература? Тази програма обхваща традиционни и нови области на американската и европейската литература. По време на курса на обучение студентите могат да четат повече, да анализират и интерпретират произведения на велики писатели като Шекспир и Дикенс, Айн Ранд и Тони Морисън. Курсовете могат да се съсредоточат върху анализа и тълкуването на самите произведения или да се съсредоточат повече върху творческото писане и последните развития в литературната теория. Учениците могат да бъдат насърчавани да проучат колко велики литературни творби отразяват колониалното преживяване, както и как те могат да повлияят на глобалните явления като диаспората, нацията и миграцията.

Завършилите литературни изследвания са склонни да притежават много желани черти, включително способността да анализират дълбоко съдържанието и да стигнат до информирани изводи, силни комуникативни умения (писмени и вербални) и превъзходно внимание към детайлите. Учениците също са склонни да имат по-голямо разбиране и състрадание към културите, които не са техни собствени. Всяка от тези качества може да се окаже полезна както в професионалното, така и в личното си начинание.

Магистърската степен се различава значително в цената и зависи от много фактори. Местоположението, продължителността и начинът на обучение (онлайн или офлайн) оказват влияние върху крайната цена на програмата.

Хората, които имат степен в постколониалната литература, обикновено установяват, че са квалифицирани за много вълнуващи позиции и че те са в голямо търсене в различни области. Завършилите могат да станат учители, професори, редактори, писатели, маркетингови специалисти, автори, писатели на предложения, рекламни текстописци и изследователи. Много от тях са склонни да намерят кариера с издателски компании, рекламни агенции, маркетингови фирми, вестници и фирми за разработка на уеб сайтове.

Много институции предлагат степени в постколониалната литература. Онлайн програмите стават все по-популярни, тъй като предлагат гъвкавост и удобство. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.