Keystone logo

8 Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Философия Логика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Хуманитарни изследвания
  • Философия
  • Логика
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (8)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Философия Логика

Студентите, които завършат бакалавърска степен и искат или да разширят своята база от знания в даден предмет, или да преследват специалност в свързано с нея област, често могат да преследват майсторски. Повечето магистърски степени отнемат около две години, но някои програми предлагат степента за по-малко време.

Какво е магистър по логика? Учените в тази учебна програма се фокусират върху прилагането на формални системи и изучават как логиката се пресича и влияе на тези системи. В този случай системите могат да бъдат цифрови или основани в науката и математиката, въпреки че учениците могат да изследват по-философски аспекти на дисциплината. Други области на обучение могат да включват реторика и убеждаване, както и символи и символична логика, и двете фундаменти в класическото образование.

Стипендията по логиката може да помогне на учениците да изострят способността си да мислят, като им помагат да открият заблуди в една система, която може да бъде изключително важна в областта на науката и технологиите. Логиката обучава професионалисти как да преговарят, както и да развива силни дедуктивни разсъждения, важни в международния бизнес.

Когато разглеждат бюджета си за академичните среди, потенциалните студенти трябва да помнят, че мястото може да повлияе на цената на обучението. Също така може да бъде и видът на училището. Частните университети и колежите често са по-скъпи от държавните училища.

Има редица аудитория, които завършват с магистърска степен по логика, които могат да преследват, ако изберат. Много от тях избират да продължат своите академични изследвания, да направят докторска степен и да се гмурнат в академичния свят като професор по логика, философия или дори компютърни науки. Други могат да прилагат своите умения в областта на инженерните технологии, комуникационните технологии и подобни професионални дейности, като стават компютърни инженери или софтуерни програмисти.

Постигането на магистърска степен по логика е благородно преследване. Завършилите трябва да намерят задоволителна кариера в професията, независимо дали остават в академичните среди или се присъединяват към частния сектор. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.