Keystone logo

39 Магистратура Програми в Социални науки Регионознание Изследвания за Близкия Изток 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Социални науки
  • Регионознание
  • Изследвания за Близкия Изток
Области на обучение
  • Социални науки (39)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Социални науки Регионознание Изследвания за Близкия Изток

Магистърска степен е напреднало академично назначение, дадено на лица, които ефективно завършват цялостен курс на обучение в определена област или индустрия. Повечето магистърски програми отнемат около две години, за да завършат, и обикновено се основават на знанията, придобити в бакалавърска програма.

Какво точно е магистър в Близкия Изток? Тази строга програма обикновено отнема две години, за да завърши и включва широк преглед на темите, които са от значение за Близкия изток. Студентите в такава програма трябва да очакват да обхванат историята на Близкия изток, ислямските и религиозните изследвания, изкуството и археологията в Близкия изток и разнообразни езици и забележителни литературни произведения, написани на арабски, еврейски, персийски и турски език. Допълнително внимание ще бъде обърнато на древните култури като египтологията и асириологията, както и на икономическите съображения, които представляват интерес за тази област.

Успешните завършили програма "Магистър по Близък Изток" са подготвени за широка гама от глобални позиции. Те също така обикновено се наемат и могат да командироват по-високи заплати от тези без степени или тези с по-малка степен.

Разходите за придобиване на магистърска степен по Близък Изток се различават въз основа на няколко ключови фактора, сред които продължителността на програмата, региона, чрез който се предлага, както и престижа на самата програма и училището, което я предлага.

Много от завършилите магистърски програми в Близкия изток намират работа във висшето образование или като културни сътрудници или анализатори, докато други намират работа в консултации, преводи, чуждестранни служби, неправителствени организации или в частния сектор. Други все още използват степента като средство за придобиване на по-напреднала степен.

Ако образованието за магистър по Близкия изток звучи като подходящ за вас начин на действие, посетете нашата обширна глобална директория с програми и използвайте водещата форма, за да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите нужди. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.