Keystone logo

1 Магистратура Програми в Социални науки Културология Изследвания в областта на имиграцията 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Социални науки
  • Културология
  • Изследвания в областта на имиграцията
Области на обучение
  • Социални науки (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Popular degree type

Popular education type

Магистратура Програми в Социални науки Културология Изследвания в областта на имиграцията

Имиграционните изследвания са мултидисциплинарна област, която се задълбочава в социалните, икономическите, политическите и културните измерения на човешката миграция. Тази област на изследване изследва движещите сили зад движението на хората от една страна в друга, препятствията, които срещат по време на процеса, и последиците от имиграцията както за изпращащите, така и за приемащите нации.

По време на обучението си ще придобиете представа за историческите модели на човешката миграция, мотивите зад тези движения и начините, по които те са оформили обществата и културите във времето. Освен това ще изследвате различни теории, които обясняват миграцията, като фактори, социални мрежи и динамика на пазара на труда. Други теми, свързани с имиграцията, които можете да покриете, включват интеграция, политика и политика, икономическо въздействие и социално въздействие.

Преследването на степен по имиграционни изследвания може да проправи пътя за разнообразен набор от възможности за кариера в множество сектори. Те включват правителство, неправителствени организации (НПО), научни изследвания и академични среди, разработване на политики и консултации.

Степента „магистър“ се присъжда на студентите, ако те успешно приключват обучение в магистратура. За магистърската степен студентите обикновено трябва да вземат между от 12 до 18 курса, за някои от които трябва да се държат изпити или подготовка на проект или теза.