Keystone logo

14 Магистратура Програми в Сценични изкуства Театрознание Драма 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Сценични изкуства
  • Театрознание
  • Драма
Области на обучение
  • Сценични изкуства (14)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Сценични изкуства Театрознание Драма

Магистърската степен представлява и признава знания в определена академична, научна или художествена област. Програмата развива по-фина, по-целенасочена област на обучение от предходната степен бакалавър, която работодателите често ценят много.

Какво е магистър в драма? Тази програма се фокусира върху оборудването на студентите с необходимите знания и практика за кариера в театъра. Типичната академична учебна програма установява преглед на художествената и педагогическата теория, историческа и съвременна. Оттук студентите могат да изучават културния и образователен контекст на сценичните изкуства и да се занимават със съответните практики, за да усъвършенстват първото разбиране.

В процеса на постигане на магистърска степен по драма студентите могат да развият умения за критично мислене и преподаване, за да разширят разбирането си и да го предадат на другите. Програмата също така като цяло изгражда културна перспектива по отношение на изобразителното изкуство и капацитет за независими изследвания, полезни в много кариери.

Магистърът по драма изисква около две години работа на пълен работен ден, както академична, така и практична. Разходите за обучение варират, така че студентите трябва да проучат подробно всяко училище, от което се интересуват, за да намерят информация за очакваните разходи.

Най-важната цел на дипломиран студент с магистърска степен по драма е ролята на актьор на сцената или на големия екран, но уменията и перспективата, развити чрез придобиване на степента, се поддават на други подобни занимания. Сценаристи и театрални дизайнери също работят на позиции, тясно свързани с централната сцена, както и режисьори и хореографи. Някои ученици продължават да работят в проекти за обществени изкуства както за опит, така и за принос към тяхната общност, докато други могат да кандидатстват за обучение като театрални художници.

Преследването на магистърска степен в Драма е ценна стъпка към кариера в областта на изобразителното изкуство. Програмите са достъпни в целия свят, а много от тях са онлайн и за студенти, живеещи в отдалечени райони. За повече информация потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра.