Keystone logo

27 Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Архивистика Библиотекознание 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Хуманитарни изследвания
  • Архивистика
  • Библиотекознание
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (27)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Хуманитарни изследвания Архивистика Библиотекознание

Получаването на магистърска степен е обща стъпка за завършилите колеж от широк кръг бакалаври. Тази степен признава опит в избрана област и е изискване за някои напреднали позиции.

Какво представлява магистърската наука в библиотеката? Магистърските програми в областта на библиотечните науки преподават основите на съхранението, достъпа и управлението на информацията. Студентите могат да изберат по-традиционен фокус върху библиотеката или да следват технологична степен, съсредоточена върху цифровите медии и услуги. В зависимост от областта на концентрация предлаганите курсове могат да включват дизайн на информационни системи, взаимодействие между човека и компютър, каталогизиране и поддържане на стопанството.

Студентите, преследващи магистърска степен по библиотечна наука, изучават жизненоважни умения като управление на бази данни, използване на информационни технологии и най-добри практики в областта на информационните услуги Тази степен прави прекрасен преход от бакалавърска степен до подготовка на кариера и може да подобри уменията на работещите професионалисти.

Магистърската наука в библиотеката обикновено отнема от две до три години, макар че много институции предлагат гъвкав график за тези, които се нуждаят от повече време. Разходите за придобиване на магистърска степен ще зависят от институцията, което е от жизненоважно значение студентите да се свържат директно с офиса за приемане на специални такси за регистрация и записване.

Тази степен предлага солидна основа за лицата, които търсят информационни кариери както в частния, така и в обществения сектор. Бюрото по трудова статистика прогнозира, че продължителността на работа на библиотеката ще се увеличи от 2% на 7% през 2024 г. Освен да станат библиотекари в училища, обществени библиотеки, правителствени сгради или болници, завършилите могат да продължат кариерата си като архивисти, информационни архитекти, колеги куратори, специалисти по метаданни или изследователи.

Много колежи и университети по света имат магистърски програми по библиотекознание. Преследването на онлайн степен е чудесна възможност за студенти, които живеят в отдалечени райони, нямат достъп до програма на местно ниво или се нуждаят от гъвкав график. За да научите повече, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра.