Keystone logo

22 Магистратура Програми в Естествени науки Атмосферни науки 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Естествени науки
  • Атмосферни науки
Области на обучение
  • Естествени науки (22)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Естествени науки Атмосферни науки

Преследването на магистърска степен е добър вариант да получите по-специализирано образование и обучение, за да се подготвите за кариера. В някои професии се изисква магистърска степен дори за начални позиции.

Когато разглеждаме какво е магистър по атмосферни науки, студентите трябва да бъдат подготвени да се занимават с изследвания, за да разберат процесите и физиката на атмосферата. Проучването може да се проведе както в лабораторията, така и в областта, като съчетава математиката с физическите науки, за да разбере сложните природни феномени. Атмосферната наука е растяща област, която е дошла в общественото съзнание като социално значима тема с важни политически последици. Подполетата и степента на концентрация могат да включват метеорология, климатология, океанография и геофизика.

Завършилите с магистърска степен по атмосферни науки често са увеличили уменията си в критичен анализ, способни да предсказват метеорологичните системи и модели. Освен това те трябва да могат да обяснят законите на физиката, които регулират атмосферната активност и използват метеорологичните инструменти.

Магистърските програми в атмосферните науки обикновено отнемат около две години, за да завършат. Някои курсове могат да се предлагат на непълно работно време и следователно отнемат повече време. Разходите за програмата могат да варират в зависимост от това и други фактори.

Има много различни кариерни пътеки, които могат да бъдат преследвани с магистърска степен по природонаучни науки, варираща от прогнози за времето до изследователи на НАСА. В областта на метеорологията завършилите могат да станат изследователски метеоролози за правителствени организации или частния сектор или да работят като метеорологични радиостанции. Завършилите могат да работят и в климата като анализатори за управление на риска от природни бедствия или за развитие на алтернативна енергия. Атмосферните науки могат да доведат и до консултиране в кариера в качеството на въздуха и безопасността на околната среда, като работят с правителства, фирми или неправителствени организации.

Атмосферните науки могат да бъдат преследвани по целия свят. Студентите могат да обмислят програми, базирани на видовете метеорологични явления или полеви изследвания, от които се интересуват.Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване

&nbsp