2 Магистратура Програми в Администрация, бизнес и икономика 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Професионални науки
  • Администрация, бизнес и икономика
Области на обучение
  • Професионални науки (2)
    • Назад към основната категория
    Местоположения
    Намерете още местоположения
    Тип степен
    Продължителност
    Темпо на обучение
    Езикознание
    Езикознание
    Формат на обучение

    Магистратура Програми в Администрация, бизнес и икономика

    Магистратури за професионална подготовка (от англ. Master of Professional Studies, или MPS) осигуряват на студентите практика в реална работна среда за избраната специализация. Докато професионалните бакалавърски степени се концентрират върху изграждане на теоретическа база и научни изследвания, магистратурите за професионална подготовка (MPS) имат цел да развият практически знания и умения в някоя междудисциплинарна област.

    Какво всъщност са програми за професионална подготовка по управление, бизнес и икономика? Магистратурите за професионална подготовка (MPS) в тази област на знания стават за хора, които търсят възможности за подобряване на квалификацията си в избраната професионална област, за професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си, и за студенти, които искат да си осигурят добро място при постъпване на работа. Повечето програми изискват студентите да получат 30 задължителни кредита, които се разделят между лекции, практически занятия и подготовка на проекти. Почти всичките програми включват задължителни стажове и учебни практики. Между предимствата на магистратурите за професионална подготовка (MPS) може да назовем изграждане на контакти с реални работодатели още по време на обучението — като част на занятията или по време на подготовка на професионален проект.

    Може да посочим брой други предимства на тези магистърски програми. Програмите се предлагат по света и имат цел да осигурят на студентите интензивни професионални знания в области на маркетинг, финанси и международен бизнес. Като част на задължителната образователната програма, студентите решават реални професионални задачи. Завършилите магистратурите за професионална подготовка навлизат на трудовия пазар с високо ниво подготовка за планиране, анализ и добри комуникативни умения.

    Таксите за обучението и допълнителните кандидатстудентски такси се варират, това зависи от избраната програма. Ако искате да научите повече информация, препоръчваме ви да се свържете с университета и да запитате подробно за таксите и плана на изплащането.

    Магистратурите за професионална бизнес подготовка или свързана област осигуряват на студентите практическа подготовка в реални работни условия за много специализации. Уверени практически знания и умения много високо се ценят за такива професии, като: мениджър по изследвания, мениджър по развитие, аналитик по развитие, мениджър на проекти, държавен администратор, специалисти за работа в недържавни организации, специалист по икономическо планиране. Възможностите за трудоустрояване може да се намерят както в държавния сектор, така и в частни компании. Голям акцент в магистратурите за професионална подготовка се слага върху устойчивото развитие и придобиване на практически знания в тази област, тъй като такива специалисти са много търсени в различни институции и компании.

    В нашата база данни имя голям брой качествени магистратури за професионална подготовка по света. Много от тези магистърски програми може да се изучават онлайн, като осигуряват гъвкавост на студенти с висока заетост. Разгледайте програмите по-долу и намерете тази, която най-много ви харесва. Попълнете специална форма на страницата с програмата и се свържете с университета директно.