Keystone logo

4 Магистратура Програми в Правни науки Обучение по административно право Административно право 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • MSc
  • MA
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
  • Административно право
Области на обучение
  • Правни науки (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Правни науки Обучение по административно право Административно право

Какво е административно право?

Административното право е съвкупността от закони, които уреждат дейността на административните агенции на правителството. Действията на правителствените агенции могат да включват създаване на правила, постановяване на решения или налагане на конкретна регулаторна програма. Административното право се счита за отрасъл на публичното право.

Като съвкупност от закони, административното право се фокусира върху процедурите и процесите, които административните агенции използват, за да изпълняват своите функции. Той също така обхваща правата и задълженията на физическите и юридическите лица, които взаимодействат с административните агенции.

Какво представляват кариерите в административното право?

Има много различни видове работни места, които попадат под шапката на административното право. Съдиите по административно право, например, председателстват заседанията и вземат решения по административни спорове. Други работни места в административното право включват политически анализатори, които разработват и оценяват правителствени политики; регулаторни адвокати, които съветват клиенти как да спазват държавните разпоредби; и лобисти, които се опитват да влияят на правителството от името на своите клиенти.

Защо е важно да се изучава Административно право?

Административното право е важно, защото управлява действията на административните агенции, които играят голяма роля в нашето ежедневие. Административните агенции са отговорни за прилагането на законите и разпоредбите и често имат голяма свобода на преценка как го правят. В резултат на това разбирането на административното право може да ни помогне да разберем как работят тези агенции и какви са нашите права, когато взаимодействаме с тях.

Какво ще уча по време на дипломирането си по административно право?

За да получите степен по административно право, вероятно ще изучавате теми като конституционно право, договорно право и граждански процес. Ще научите също за процедурите и процесите, които административните агенции използват, за да изпълняват своите функции, и ще придобиете опит в провеждането на правни проучвания и писането на правни справки.

Степента „магистър“ се присъжда на студентите, ако те успешно приключват обучение в магистратура. За магистърската степен студентите обикновено трябва да вземат между от 12 до 18 курса, за някои от които трябва да се държат изпити или подготовка на проект или теза.