Южна Корея

За Корея

Корея е разположен на полуостров в средата на Североизточна Азия, на Жълто море е на запад и на изток море на изток. Въпреки, че Корея има традиции и култура, които датират от хиляди години, през последните няколко десетилетия Корея превърна от селското стопанство до един от най-индустриализираните страни в света. Основни отрасли в Корея включва автомобили, корабостроене, химия и информационни технологии. Корейският населението е високо образована и има една от най-високите проценти на използване на интернет в света.

 

Климат

Корея изпитва четирите сезона, включително wet лято и студена зима. В Сеул, столицата, средната ниска температура през януари е около -2 градуса C, а средната висока температура през август е около 25 градуса C. Влажност е сравнително висока през цялата година, обикновено в диапазона от около 70 до 80 процента.

 

Култура

Корея има дълга традиция в областта на изкуството, по-специално песни, танци, изобразително изкуство и керамика. Много музеи и художествени галерии съществуват в рамките на страната. В допълнение, централно местоположение на Корея в Североизточна Азия го прави лесно за посетителите да проучат други азиатски страни като Япония и Китай. Korean кухня фокусира върху ориз и странични ястия, както и много традиционни храни използват ферментирали сосове. Странични ястия включват меса, риба, кисели ястия, супи и зеленчуци.


Разходите за живот

Цената да живееш в Корея е умерен, за 1200 щатски долара (САЩ) на месец, с повечето от които отиват за жилище и храна. Международните студенти учат в магистърски програми имат право да работят до 20 часа всяка седмица, докато учи в Корея. Без допълнително разрешение за работа се изисква, докато студентът има валидна виза.

Учебни заведения

Учебни заведения и университети в Южна Корея

Учебни заведения и университети за онлайн обучение в Южна Корея