Южноафриканска Република

Проучване в Южна Африка

Висшето образование в Южна Африка

Висше образование и обучение обхваща както бакалавърски и магистърски степени, включително бакалавърска, магистърска и докторска степен. И двете съществуват държавни и частни висши учебни заведения, включително университети, университети на технологиите, както и всеобхватна институции. Университетите предлагат традиционни теоретично и изследователски ориентирани градуса; останалите институции се фокусират върху професионалния и професионалното образование и обучение.

 

Защо да учим в Южна Африка?

В допълнение към възможността да учат английски език в мултикултурна среда, Южна Африка има много от световна класа висши училища, които включват състоянието на най-съвременните научни изследвания, заедно с програмите за висококачествено магистри. Южна Африка има три университета в топ 400 университети в целия свят, като се класира от 2012-2013 г.UK / световно университетско класиране / "> Times висше образование World University ранглиста.

 

Колежи в Южна Африка

Южна Африка има 23 държавни финансирани висши учебни заведения, които предлагат магистърски програми, в това число 11 университета, 6 университети на технологиите, и 6 всеобхватни институции. Частни институции съществуват, както и, в размер на 115. програми се предлагат в повечето академични дисциплини, както и магистърска степен по бизнес администрация, икономика и финанси са особено популярни. Международните студенти са добре дошли и да използват същите процедури за кандидатстване, както и гражданите на Южна Африка.

 

Таксата за обучение и програма Продължителност

Годишна такса за обучение за магистърска програма варира в широки граници от програма и училище, но като цяло е ниска в държавните училища, от около $ 1500 и $ 5.000 (САЩ); частни училища са малко по-високи. Магистърски програми също варират по продължителност, но обикновено са 1-2 години.

 

Учебна година

Учебната година започва да тече от февруари до декември и включва два семестъра. Всеки семестър обикновено се състои от шест учебни седмици, една седмица почивка, след седем седмици на класове, и най-накрая една седмица за изучаване (наречен SWOT седмица) и след това изпити.

 

Следдипломна Възможности

Много мултинационални корпорации оперират в Южна Африка, както и завършилите магистърска степен ще открият многобройни възможности за заетост, независимо дали те са граждани или чужденци в Южна Африка. Браншове, които в момента растат включват автомобилостроенето, информационните технологии, комуникациите, минното дело, банковото дело и услуги. По-голямата част от работните места са концентрирани в Кейптаун, Port Elizabeth, Дърбан, Претория и Йоханесбург. За да получи разрешително за работа, международна студентска обикновено трябва първо да има предложение за работа за позиция, която не може да бъде попълнено на местно ниво.Въпреки това, студентите умения за специализирани области или високо квалифицирани експерти в някои области може да могат да получават разрешения за работа, дори и без конкретна оферта за работа.

 

Визови изисквания

Международните студенти, които учат в Южна Африка се изисква да имат разрешително за проучване, преди те да влязат в страната, за да ходят на училище. Разрешително Посетителят не може да бъде разменен за разрешение за проучване, след пристигането им. След като студент е бил приет в университет, те могат да кандидатстват за разрешение за проучване в офиса на Южна Африка в родната си страна.

 

Здравно осигуряване

Международните студенти са задължени да получат южноафрикански здравни осигуровки, дори и ако те са обхванати от здравно осигуряване в родината си. Доказателство за това покритие се изисква при кандидатстване за виза за проучване. Студентите трябва да плащат за цялата учебна година по-рано; месечни или други плащания, които не са разрешени.

 

Съвети

Въпреки че английският език в преобладаващата език за обществени обмен и бизнеса в Южна Африка, страната има 11 официални езика, включително африкаанс (производно на холандски), Ндебеле, северен сото, сото, Swazi, Тсвана, Цонга, Венда, кхоса и Zulu , Студентите могат да се сблъскат местните езици в цялата страна; Въпреки това, повечето южноафриканци могат да говорят повече от един език и на английски език е широко разпространен.

Sports са много популярни в Южна Африка, с големи спортни са футбол, ръгби и крикет. Други спортове със значителни последователи и международно присъствие включват басейн, голф, бокс и тенис.

За Южна Африка

Южна Африка се намира в най-южния край на Африканския континент, където на Атлантическия и Индийския океан се запознаем. Тя граничи с Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Свазиленд и Мозамбик. В допълнение, малка страна на Лесото е напълно съдържащи се в Южна Африка. Южна Африка е дом на повече от 50 милиона жители, които идват от голямо разнообразие от култури и религии и които говорят на множество езици. Южна Африка е най-индустриализирана страна в Африка. The парична единица е Южноафрикански ранд (R), която има валутен курс от около 0,1 USD.

 

Климат

Южна Африка е в южното полукълбо, така че сезоните са противоположни на тези от северното полукълбо - лятото е през януари и зимата е през юли.Южноафриканският Бреговата линия е над 2500 км дължина, но голяма част от земята в непосредствена близост до бреговата линия е планински, която след това се превръща в високо плато в интериора. В северната част на страната стане пустиня.

Като цяло, Южна Африка има относително сух климат, а температурите са склонни да бъде малко по-ниско от страни на подобни географски ширини, поради планинския терен и висококачествен интериор плато. Температурата на вътрешната рядко се повишава над 30 градуса по Целзий през лятото. В Кейптаун, максималните летни температури са около 26 градуса C и минимални зимни температури са около 7 градуса C.

 

Култура

Южна Африка разполага с голямо разнообразие от начини на живот и декори с по нещо за всеки, от космополитните градски условия и тихи исторически места в планините за катерене и туризъм в пустините за сафарита и плажове за сърф и гмуркане.В допълнение към културни обекти като художествени музеи и художествени галерии и събития, като например театър, танци и фестивали, основна спирка за посетителите е Музея на апартейда намира в Йоханесбург. Музеят осигурява мощен поглед понякога насилие минало на страната и пътуването към възстановяване и помирение.

Южноафрикански кухня е силно месна основа и барбекю е любимо начина на приготвяне. Южна Африка е все по-известна като производител на изискани вина.

 

Разходите за живот

Разходите за живот в Южна Африка е сравнително ниска в сравнение с други високо развити страни. Едностаен апартамент струва около $ 350 - 450 щатски долара на месец в САЩ, и помощни програми стартирате още $ 100 в САЩ, или така. Евтин разходи хранене около $ 7 САЩ и умерени цени три-степенно меню за двама може да се намери за около 30 долара на САЩ.