Швейцария

Проучване в Швейцария

Висшето образование в Швейцария

Швейцария има десет университети "на кантона ", както и две технологични институти, които се считат федерални facitlities висше образование. В допълнение, многобройните колежи са разпръснати из цялата страна, за да се настанят по-голям брой международни и местни студенти. Университети и колежи в Швейцария се придържат към графика семестър, с зимен семестър с продължителност от октомври до март и летен семестър продължава от април до юли.

Има три основни научни степени, дадени в Швейцария: бакалавърските, магистърските и докторските. Тя все още е възможно да се получи диплома, наричан още "Lizentiat ", което съответства на степен магистър US лидер. Повечето студенти печелят License и диплома по 4-5 години. Студентите трябва да печелят тези два градуса преди да успеят да се реализират докторат.

Потенциалните студенти трябва да представят заявление до висше учебно заведение по техен избор, с подробно описание на очакваното специалността. Копия на резултатите от експертизите, автобиография и всички други степени или сертификати, които могат да повлияят на приемане в училището също трябва да бъдат включени в пакета. След приемане, учениците ще трябва да се свържете с Швейцарско посолство тяхната страна "е за информация относно процедурите за влизане за Швейцария. В допълнение, всички студенти трябва да представят доказателства, че са финансово стабилни, докато учи в швейцарски колеж или университет.

Всички ученици трябва да имат сертификат за зрялост на държавно признат или друг сертификат, който се признава за равностойни на свидетелството за зрелост от университета, към който те са приети. Освен че имат отлични оценки, студентите трябва да притежават необходимите знания в областта на университетското 'S предимно говорим език преди да кандидатствате за този университет.

При пристигането си в Швейцария, учениците ще трябва да се получи разрешение за постоянно пребиваване в местното полицейско управление. Те ще трябва да представят валиден паспорт, писмо за приемане от университета и банково извлечение или друг документ, удостоверяващ, че те имат достатъчно финансови средства, докато в училище. Това разрешение за пребиваване, ще трябва да се подновява всяка година, което присъства на Swiss висше учебно заведение.


Видни швейцарски университети

Популярни университети в Швейцария, включват:

  • Университет за Берн (предимно немскоговорящо)
  • Женевски университет (предимно френскоговорящата)
  • Университет на Лозана (френскоговорящата)
  • Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих (на немски и английски език казано)

 

Швейцария също има много частни колежи, университети фини изкуства и педагогически университети, които предлагат дипломи, признати от Конференцията Конфедерация на кантоналните министрите на образованието, или на EDK.

Обучение за посещаване на Swiss университет или колеж варира между 2000 швейцарски франка до 8000 швейцарски франка, може би и повече, в зависимост от университета и курса на обучение.

 

Здравно осигуряване

Всеки, който пребивава в Швейцария дълъг от три месеца трябва да носи някакво здравно осигуряване, независимо дали тя е базираната в Швейцария или признато от друга държава. Студентите, пристигащи от страни, които предлагат международна гаранция не може да се наложи да се получи compulsury здравно осигуряване Швейцария 'S.

 

Защо да учим в Швейцария?

Швейцария е добре известен със своята иновативна изследователска и развойна дейност в промишлеността, така студенти, чиято цел е основен в биотехнологии, генетика, фармацевтични продукти и други авангардни, здравеопазване и медицински свързани кариера ще намерят Swiss висшето образование прелива с изключителни научни и технологични програми. Алтернативно, швейцарците са също високо уважавани за техните финансови и бизнес нюх. Студентите, чиято цел е да направи кариера във финансовия сектор също ще откриете, че швейцарските университети предлагат всеобхватни програми за степен за бизнеса и финансовите специалности.

За Швейцария

Официално наречен швейцарската федерация, Швейцария се намира в Западна Европа и граничи с Италия на запад, Германия на север, Лихтенщайн и Австрия на изток и Франция на запад. Берн е столицата на Швейцария, без излаз на море страна, която се състои от 26 кантона, или териториални подразделения, които се различават леко в държавни administrational процедури. По-голямата част на Швейцария "и населението (близо осем милиона души) живеят на площ, посочена като плато, където са разположени гъсто населените градове Женева и Цюрих.

Швейцария е известен като един от най-богатите страни в света. Жителите притежават най-високия размер на не-финансови и парични активи на индивидуално, в сравнение с всички други граждани на света. Освен това, Женева и Цюрих непрекъснато се класира като двата града с най-добра стандарт на живот сред всички други световни градове.Швейцария 'и стабилна икономика, се дължи на неговата самостоятелност чрез земеделски практики и ефективно производство, които му позволяват да изнасят големи количества стоки. Други области, които Швейцария показва отлична икономическа експертиза включват туризъм, международни банки, транспорт, биотехнологии и научни изследвания и развитие.

 

Швейцария "и климата

Северно от швейцарските Алпи климатът е умерен, но се влияе от различни фактори, надморската височина, които включват вятър експозиция и атмосферни условия, произтичащи от планината разположение. Швейцария 'е средната температура е около 50 градуса по Фаренхайт (10 по Целзий), с rainful суми колебания от колкото 67 (170 см) инча близо до Лугано и най-малко 21 (53 см) инча около долината на Рона.Северната и западната част на Алпите, жители изпитват дъждовно, малко по-хладен климат с температури остава около 32 градуса по Фаренхайт (0 по Целзий) през зимата и 70 градуса по Фаренхайт (21 по Целзий) в зоните на юг и югоизток от Алпите.

 

Основни факти за Швейцария

  • Знамето показва бял кръст на ярък червен фон. Ръцете на кръста са малко по-дълги от ширината им.
  • Швейцарският национален химн, или Swiss Hymn, започва с ред "Radiant в утринното небе, Господи, виждам, че Ти си нощ ". (Trittst в Morgenrot Daher, SEH "ICH Dich в Strahlenmeer)
  • Швейцария запази собствената си валута, швейцарският франк, когато Европа преминали към еврото. Монети от един, пет, десет, 20 и 50 сантима включват други парични единици. Франкове са достъпни в една, две и пет франка. Franc "отбелязва " дойде в десет, 20, 50, 500 и 1000 франка.
  • Швейцария използва метричната система за оценка на мерките и теглилките
  • Националните празници са Нова година "е, ден на труда на 1 май и Коледа. Възнесение Господне, Разпети петък, Whitmonday и Велики понеделник се считат религиозни празници

 

Езици

Защото Швейцария граничи с няколко отделни страни, държавата има четири национални езици - италиански, немски, френски и Rhaeto-Romansch. Мнозинството от швейцарските граждани предимно говорят немски, а 20 на сто се говори френски и осем процента говорят италиански. Многобройни диалекти, характерни за някои кантони съществува, както добре.

Учебни заведения

Учебни заведения и университети в Швейцария

Учебни заведения и университети за онлайн обучение в Швейцария