Чехия

Проучване в Чехия

В Чешката република се слави с най-старата институция за висше образование в Централна Европа, Карловия университет. Намира се в Прага, училището е основана през 1348.

Modern Чехия висшето образование използва структурата на трите цикъла на бакалавърска, магистърска и докторска степен. Висшите учебни заведения са разделени в университетите и чуждестранни университети. Чуждестранни университети обикновено осигуряват градуса само бакалавърски, докато университетите предлагат учебни програми на всички равнища диплома и академични дисциплини.

В Чехия има 26 публични, 2-членка, и 44 частни висши учебни заведения. Двете държавни институции са специализирани училища, управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи.Взети заедно, училищата предлагат магистърски степени в широк спектър от дисциплини, включително архитектура, история на изкуството, скулптура, театър, богословски изследвания, инженерство, информационни технологии, химия, физика, естествени науки, бизнес, социални науки, горско стопанство, образование, и много други. Много частни институции се фокусират върху специфични области на проучване, като бизнес.

 

Защо да учим в Чешката република?

В Чехия има дълга традиция на високо качество на образованието и научните изследвания, по-специално в областта на науката, техниката и медицината. Международните студенти ще открият гостоприемна среда; В момента повече от 37 000 чуждестранни студенти учат в чешките училища.

Много програми сега се предлагат на английски и други езици, освен Чехия. В допълнение, Mater по бизнес администрация (MBA) градуса са нарастващата популярност; повечето програми MBA използват подход отделен проучване.


Таксата за обучение и програма Продължителност

По закон, обучение е безплатно за всички националности на всички публични висши учебни заведения в Чехия. Някои такси се прилагат, като например прием, удължаване на изследвания извън оригиналната дата, проучвания, предприети в допълнение към първоначалния план на студента, както и такси за изучаване на език, различен от Caech.

Частни институции, определени собственото си обучение и такси, и те обикновено варират от $ US 2,000 до $ 15,000 на САЩ всяка година.

Програми магистърски може да продължи от една до три години. Магистърски програми са много теоретични и учениците се изисква да вземе окончателно държавен изпит и защита на дипломна работа в публичен форум.

 

Учебна година

Точните начални дати се определят от отделните институции, но най започне учебната година през октомври. В допълнение, повечето институции се делят на учебната година в две 20-седмични зимните и летните семестри, всяка включително инструктаж период 15-седмично, пет седмици на изпити, и почивка. За два месеца почивка обикновено се приема през юли и август.

 

Следдипломна Възможности

Има много възможности за заетост в Чешката република след получаване на магистърска степен за всички студенти, независимо от тяхната националност. Една трета от директора на компанията в Чехия са чужденци. Въпреки че бизнесът все повече се провеждат на английски език, студенти, които са предприети проучвания в Чехия или вече владеят Чехия ще намерят предимство при получаването на заетостта.

 

Визови изисквания

Всички международни студенти изискват дългосрочни визи за обучение в Чехия. Допълнителна информация можете да намерите на интернет страницата заCZ / mvcren / статия / информация и за училищата-и-students.aspx "> Министерство на вътрешните работи. Дългосрочните визи студентът може да направи 3-4 месеца, за да се получи, така че учениците трябва да планират съответно.
Здравно осигуряване

Студенти от страни, членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария могат да използват Европейската здравноосигурителна карта, предоставена от родната си страна, за да се получи медицински услуги.

Ученици от други страни, които не са с право на общественото здравно осигуряване и трябва да закупят търговска здравна застраховка, която покрива най-малко € 30 000 струва на грижи. Студентите по дългосрочен престой се изисква да представят доказателство за първокласен плащане.

В допълнение към здравно осигуряване, всички големи болници приемат кредитни карти, или с пари като заплащане на лечение.

 

 

Съвети

Има много студентски организации в Чешката република, посветена на подпомагане на чуждестранни студенти.Тези организации включват студентската мрежа Еразмус и Международната асоциация за обмен на студенти за технически опит ( IAESTE ).

Студентите не владеят Чехия ще открият множество курсове в Чехия, за да им помогнат. Въпреки, че тези курсове обикновено изискват допълнителна такса, някои от тях са обхванати от стипендии. В Института за езикови и подготвителни проучвания предоставя множество курсове за студенти с езикови пропуски, включително интензивни курсове и онлайн курсове.

За Чехия

Чешката република се намира в Централна Европа и има богата културна история и начин на живот. Страната е без излаз на море и граничи с Австрия, Германия, Полша и Словакия. Въпреки, че Чешката република е член на ЕС, валутата е чешката крона (CZK). Страната е член на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Чешката република е особено известен с дълга история в производството на висококачествени музикални инструменти, включително и духови инструменти, пиана, органи и струнни инструменти; известни марки включват Амати, Petrof, Reiger-Kloss и Strunal.

Чешката република има богата култура на изкуствата, включително опера, филми, танц и театър. Студентите също така ще намерите много интересни музеи и красиви градини и паркове, които да посетите по време на свободното си време. Известни чешки специалитети кухня включва юфка супа с черен дроб кнедли, печено филе със сметанов сос, гулаш и пържени сирене.

 

Климат

Общата Климатът е умерен и четирите сезона се случи в Чехия. Средните температури тече от ниското ниво от -4 градуса C през януари до висок от 24 градуса С през юли. Места в близост до граничните планински диапазони са много по-студено.

 

Разходите за живот

Разходите за живот в Чешката република е много по-ниска, отколкото повечето от Западна Европа. Месечните разходи, с изключение на таксите за обучение или, ще бъде около $ 350 в САЩ до $ 750 в САЩ. Международните студентите трябва да получат международна студентска идентификационна карта (ISIC) Преди да отпътува от родината си, тази карта може да се използва за широк спектър от отстъпки в ресторанти, театри, музеи, концерти и транспортни услуги.

Международните студенти могат да работят, за да допълват доходите си, но трябва да има разрешение за работа.Работата разрешение не се изисква, ако студентът е под 26-годишна възраст и работи по-малко от 7 последователни календарни дни и 30 дни, общо за една година.