Днес станалият дизайнер в Милано е призната стойност за професионализма. Бъдете майстор на продуктовия дизайн!

Политическият институт, заедно със своята модерна производствена система и историческа култура от най-висок клас, създава за своите студенти достъп до тази стойност.

Техническата и дизайнерска култура на Politecnico, поставена в Design 6-то място в света и задвижвана от италиански майстори на дизайна като Marco Zanuso и Achille Castiglioni, е интегрирана с високите технологии и инженерни познания в областта на производството и иновативните материали, хранейки традицията на от Нобелова награда за химия Джулио Ната до наши дни.

Професионализмът на специализираната магистърска програма е висок профил , който поставя дизайнера и експерта по продуктовия дизайн в съответствие със съвременните технологии и иновации, като се започне от солидна традиция на творчеството и метода .

Преглед

Специализираният магистър по Индустриален инженеринг и иновации , режисиран от проф. Матео О. Ингарамо, е създаден, за да се подготвят способни дизайнери, които могат да управляват цялото развитие на нов продукт от първоначалната концепция до етапа на производство.

Този специализиран майстор обединява артистичните и хуманистични умения, принадлежащи към културата на проектиране, с техническото ноу-хау, свързано с технологията на производство, материалите и производствените разходи. Тя се стреми да отговори на необходимостта от работа в световен мащаб на засилена конкуренция, където дизайнерът може да увеличи стойността на даден продукт, като направи иновации - както в естетиката, така и в използваемостта -, които се възползват от наличните технологии. Целта е да се обучат професионалисти, чийто творчески капацитет се съчетава с техническа експертиза и осведоменост за промишлената приложимост на продукта.

Тъй като факултетът му се състои от учители от различни области, както от и извън Политехническия университет в Милано, специализираният майстор установява набор от мултидисциплинарни умения, призовани през целия курс на обучение. Културни посещения на фондации и музеи, както и технически полети до производствени предприятия, завършват обучението и насърчават постигането на образователни цели. Много завършили от предишни издания играят водеща роля в големи производствени концерни или известни дизайнерски студия, включително: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

Цели

 • управлява процесите на проектиране и производство както за дребномащабните, така и за едромащабните изделия
 • да развие експертно мнение по въпросите на технологиите, производството и разходите

Тази програма има за цел да подготви специалисти за управление на процесите на проектиране и производство както за дребномащабните, така и за едромащабните изделия, с експертен поглед върху проблемите на технологиите, производството и цената, но без да се жертват характеристики или качество на изразяване.

Последен изпит

Заключителният изпит изисква студентите да представят проекти, разработени по време на стажа. Окончателната оценка взема предвид оценките по време на учебните семинари.

Награда за награда

След завършване на Специализирания майстор, студентите получават специалност Политехнически ди-Милано за първо ниво , при условие че отговарят на изискването за минимална посещаемост от 75%.

В допълнение към степента, програмата също издава:

 • сертификат за завършен курс по Rhinoceros с акредитация на софтуерни производители от McNeel;
 • сертификат за завършен курс по CREO с акредитация на софтуер-производител от PTC.

Професионални резултати

 • Настаняването може да бъде в дизайнерски студия, които подпомагат различни етапи от разработването на продукта, от концепцията до инженеринга.
 • Поставяне в компании от пазарни сегменти, характерни за италианската индустрия, като домакински уреди, бизнес оборудване, осветление, мебели, играчки и детски продукти.
 • Завършилите програмата, които изберат консултантски услуги, ще открият, че имат повишен капацитет за взаимодействие с предприемаческата среда.

Тяхната длъжностна характеристика ще бъде експертен продуктов дизайнер и ръководител на проекта с теоретична подготовка, която да отговаря на значителни постижения в прилагането им към производствените процеси. След постигането на необходимия опит на място, завършилите могат да се стремят към ролята на продуктов мениджър, отговарящ за разработването на нови продукти.

Допускане

Legacy Laurea или диплома или текуща Laurea или специализация по инженерство, архитектура или промишлен дизайн. Чуждестранните студенти могат да представят еквивалентни степени, получени в чужбина.

Допускат се максимум 25 ученици.

Процедура за приемане

За да участвате в процеса на подбор, формулярът за кандидатстване трябва да бъде попълнен онлайн в следните срокове:

 • за италиански / чуждестранни граждани с квалификация, получена в Италия през октомври 2019 г.
 • за допълнителни граждани на ЕС през септември 2019 г.

Обучение и такси

 • Специализираният майстор струва 11 800 евро (включително такса за записване в Politecnico di Milano в размер на 500 евро).
 • Освободен от ДДС по член 10 от DPR 633/72.
 • Разходите за записване в Специализирания майстор дават право на приспадане на данък от 19% като попадащи в „Университетските курсове за специализация“.
Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 8 курсове в POLI.design »

Последна актуализация Юни 11, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Ноем. 2019
Duration
15 
Редовно обучение
Price
11,800 EUR
Обща такса за специализирания майстор (включително такса за записване в Politecnico di Milano в размер на 500 евро)
Deadline
Запитване на информация
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
По място
По дата
Start Date
Ноем. 2019
End Date
Ян. 2021
Крайна дата за записване
Запитване на информация
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019

Ноем. 2019

Location
Крайна дата за записване
Запитване на информация
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
End Date
Ян. 2021