Русия

Проучване в Русия

Образователната система в Русия

Въпреки че Русия осигурява безплатно образование за всички свои граждани, гарантирано от тяхната Конституция, където тя е след средното висши учебни заведения е изключително конкурентен. Защото руската неправителствения сектор, отговорен за регулирането на образователната система поставя силен акцент върху придобиване на висше образование в технологичните и научни области на образованието, както и студенти, които желаят да майор в тези области трябва да притежава изключителен талант за този вид изследване зона, както и отлични оценки в За да бъде приета в руски университет.

В допълнение към отпускането на финансови средства за студентски такси за обучение, Русия също плаща чуждестранните студенти малка стипендия и осигурява безплатни жилища за тях, както добре. Страната също така елиминира много от бюрокрацията, която се използва, за да предотврати или забави чуждестранни студенти да присъства на руски университет.Сега, че системата за кандидатстване е по-опростена, студенти, които са присъствали на американски, немски, датски, китайски, италиански и японски университети ще получат минимални до никакви проблеми по отношение на преместване на руски университет.

В момента Русия е в процес на смяна на традиционната си висше образование степен модел за един, който е много по-голяма степен с Western тип академични степени. През 2003 г. Русия подписаха Декларацията от Болоня, който проправя пътя на правителството да приемат закон, който отстранява своята стара, петгодишен степен модел за една, която прилича на степен американската система - четири години бакалавърска степен, последвано от майстор "степен ите. Въпреки това, postdoctorate степен все още запазва традиционното, модела на Съветския съюз, която е създадена преди близо 90 години. По принцип, доктори на науките в Русия са определени и спечелени според дълбочината на личните постижения студент 'S в областта на научните изследвания (Доктор Nauk, или доктор на науките) или академични изследвания.

 

Популярни руските университети

Най-големите и най-старите университети в Русия са Санкт Петербург държавен университет и Московския държавен университет. През 2000 г. правителството започна програма, която установи университети "Съюзна " чрез сливане висшите учебни заведения, които вече са съществували и разпределяне на специални стипендии за финансиране за тях. Някои от тези нови университети включват Казан Volga Федералния университет, Сибирски федерален университет и Федералния университет Североизточен регион.

 

Участие в университет в Русия

Тъй като по-голямата част от руските университети преподават на класове на руски, учениците трябва да имат най-малко един елементарен познания по езика преди датата на кандидатстване в университет. Тя е задължителна за всички чуждестранни студенти да вземат езиков курс руски като част от тяхната учебна програма, освен ако могат да докажат, че нямат нужда от него.

Международните студенти могат да работят на непълно работно време, докато се записва в програма степен. Имайте предвид, че работодателите на чуждестранните студенти трябва да имат специален лиценз, който показва, че те имат право да наемат чуждестранни студенти пред студенти могат законно да работят за тях.

 

Прилагането на руски университет изисква представяне на следните документи:

  • Формуляр за кандидатстване се посочва желания област на обучение
  • Заверено копие от диплома или друг образователен свидетелство, ученикът има право да се запишат в програма за висше образование
  • Упълномощен здравен сертификат и копие от резултат кръвен тест за ХИВ, издаден от здравноосигурително дружество, която е акредитирана от руското консулство
  • Заверено копие от удостоверение за раждане
  • 4 х 6 големи паспортни снимки (включват най-малко шест от тези снимки)

 

Защо да учим в Русия?

По-висока образователна система на Русия "и е строга, конкурентна и призната в световен мащаб със своите степени, които постоянно имат високи рейтинги на ЮНЕСКО и СЗО. За конкретно привличане на чуждестранни студенти, руски университети осигуряват 100% отстъпки такса за обучение, както и щедри стипендии. В допълнение, Русия е очарователно, разнообразна и исторически влиятелна страна, която предлага на чуждестранни студенти се обогати с нови и обогатяващи преживявания.

За Русия

Руската федерация е полу-президентска, Федерална република съдържащ 83 различни територии, известни като "федералните субекти ". Русия акции границите си с много страни, които включват Норвегия, Китай, Полша, Финландия и Северна Корея. Това е най-голямата страна в света и покрива една осма от Earth 'S обитаеми зони, която обхваща девет отделни часови пояси и простиращи се по цялата област на Северна Азия.

В момента, Руската федерация "и икономика е една от най-проспериращите в света, като се нарежда като шестата по големина развита страна по покупателна способност. Това се дължи на богатия си енергия и минерални ресурси, които са го превърна в едно от най-големите manufacterers на природен газ и петрол. Алтернативно, Русия е известен също да притежават огромен запас от оръжия за масово унищожение (оръжия за масово унищожение) и е една от петте държави, признати за имащи ядрени оръжия.Руската федерация е член на Г-8, на Съвета за сигурност на ООН, Съвета на Европа и на Световната търговска организация.

 

Основни факти за Русия

  • Русия има президент, който се смята за "държавен глава " и на министър-председателя, който е по-нататък "ръководител на правителството ".
  • Федералното правителство се състои от три части: на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.
  • Около 165 различни indigneous народи и етнически групи живеят в Русия. Осемдесет процента от Русия "и населението са етнически руснаци.
  • Russian е езикът, говорен от по-голямата част от гражданите, следвани от татарски и украински. Руски език е официален език на Организацията на обединените нации, както и на арабски, китайски, френски, английски и испански език.
  • Основната валута в Русия е на рублата.

 

Русия "и климата

Русия е огромно парче земя, съдържащ много отдалечени райони, като по-голямата tundras на Сибир. Северна Русия, която включва Сибир, има субарктичен климат, който предлага силно ледените зими и обилни снеговалежи. Москва и много други части на Русия не се съдържат в най-северните райони има умерено-континентален климат с топло до горещо лято и студена, дълги зими. Типичните температури юни, юли и август се задържи близо до 75 градуса по Фаренхайт (24 по Целзий), но може да достигнат 90 градуса по Фаренхайт (32 по Целзий) по време на горещи вълни. През зимата се очаква температурите да останат доста под нулата (32 градуса по Фаренхайт / 0 по Целзий) и често пребиваващи под нулата за продължителен период.

 

Религиите в Русия

Православното християнство, юдаизъм, будизъм, ислям са най-често, държани религии в Русия.Всички се считат за законно част на страната "и историческо наследство. Най-популярният религиозен празник празнува от почти всички руски граждани е Великден, които те признават, като Kulich (Великден хляб) и пасхи, ястие със сирене и с формата на пирамида.

Учебни заведения

Учебни заведения и университети в Русия

Учебни заведения и университети за онлайн обучение в Русия