Машиностроителна геодезия

Общ преглед

Описание на програмата

С постоянните изисквания на строителния свят и развитието на инфраструктурата за подпомагане на комуникацията, комуналните услуги и транспорта е необходима експертизата на инженерния геодезист.

Специализираните умения и познания на инженерния геодезист често са необходими от началните етапи на планиране до етапа на строителството до края на проекта. Ролята на инженерния инспектор не спира след това, тъй като мониторингът за краткосрочно или дългосрочно движение или деформация на инфраструктура, сгради или земя може да е необходим за безопасност или за други цели

Този курс се развива от предишните успешни курсове по математика, предлагани в Университета в Нотингам в областта на геодезията, геодезията и по-общо геоматиката.

Ключови факти

 • Курсът е акредитиран от Кралската институция на дарителите (RICS).
 • Инженерният факултет се нарежда на трето място в Обединеното кралство за изследователска власт по REF 2014, рамката за отлични постижения на британското правителство. Повече от 98% от инженерните научни изследвания се нареждат на международно качество, като 85% се класират като водещи в световен мащаб или в международен план отлични.
 • Отделът има широки връзки с индустриалните спонсори и други организации, на местно, национално и международно ниво.
 • Нашите изследвания са подкрепени от Института по изследване на инженерните и физическите науки (EPSRC), британските промишлени и търговски компании, британските правителствени служби, благотворителни организации и Европейския съюз.

Подробности за курса

Курсът ще даде възможност на студентите да изучават съвременни наземни, мобилни и въздушни инженерни геодезически техники. Сателитно-базираните техники за разполагане и науките и технологиите за дистанционно измерване, включително фотограметрия, тотални станции и лазерно сканиране, все още се развиват бързо.

Тези техники за събиране на първични данни с подкрепящи теми като аспекти на геодезията са част от този курс. Създават се традиционни картографски данни, както и 3D повърхностни модели и пейзажи. Курсът представя управление на данни и информация, интеграция на данни и синтез, пространствен анализ и визуализация чрез CAD, BIM и GIS, както и редица методи за моделиране и софтуер.

Този 12-месечен курс предоставя възможност за развиване на знания и задълбочено разбиране на инженерната геодезия и теоретична основа. Студентите ще имат възможност да развият практически умения, опит и по-задълбочено разбиране на темата чрез някои основни практически задачи и модули.

модули

Задължителни модули

Общо 120 кредита на преподаваните модули се изучават през есенни и пролетни семестри, а през летния период се провежда изследователски проект с 60 кредита.

Студентът не може да възстанови модул, който е учил в Нотингам по предходен курс. Заменени модули, съгласувани с директора на курса.

 • Проект за изследване на гражданското строителство (лято): 60 кредита
 • Изготвяне на изследователски проект за строително инженерство (пролет): 20 кредита
 • Портфолио на инженерното геодезия (пълна година): 40 кредита
 • Инженерни и деформационни геодезически и практически (пролет): 20 кредита
 • Картографиране за инженерно геодезия и ГИС (есен); 10 кредита
 • Картографиране за инженерно геодезия и ГИС практически (есен): 10 кредита
 • Сателитно-базирано позициониране и практически (есен): 20 кредита

Модулите, които предлагаме, са вдъхновени от изследователските интереси на нашия персонал и в резултат на това могат да се променят, например поради развитието на научните изследвания или промените в законодателството. Този списък е пример за типичните модули, които предлагаме, а не за окончателен списък.

Кариери

Студентите ще завършат с умения да поемат или развиват техническа, управленска или консултантска роля. Завършилите дестинации от оригиналните магистърски курсове включват: въоръжените сили, EADS-Astrium, Fugro, Jacobs, Logica CMG, QinetiQ и Thales Group.

Средна начална заплата и прогресия в кариерата

През 2016 г. 100% от докторантите в отдела, които са били на разположение за работа, са осигурили работа или продължават обучението си в рамките на шест месеца след дипломирането. Средната стартова заплата е била 26 000 британски лири.

* Известни дестинации на редовни докторанти с висше образование, 2015/16. Заплатите се изчисляват на базата на заплатите на пълно работно време в Обединеното кралство.

Кариерни перспективи и заетост

Университетът в Нотингам е обявен за най-добрият университет в Обединеното кралство за работа с висше образование, до 2017 г. "Таймс" и "Ръководството за добри университети в Sunday Times".

Университетът в Нотингам е последователно обявен за един от най-целевите университети от водещи британски работодатели * и може да ви предложи начален старт, когато става въпрос за вашата кариера.

* Завършил пазар 2013-2017 г., High Fliers Research.

Изисквания за вход

 • Изисквания за кандидатстване: 2.1 (горна степен 2 степен Hons или международна равностойност)
 • Други изисквания: Кандидатите трябва да имат математика на ниво А или еквивалентна
 • IELTS: 6.0 (не по-малко от 5.0 във всеки елемент)
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community.

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community. Свиване