Насърчаване на дебата

Нашата програма насърчава дебатите и запитванията за съвременната култура, за постмодерния град и за връзките между градските и пейзажните условия. Ще ги разгледате чрез разнообразни отговори на архитектурни проекти и критични изследвания, изразени в разширено, структурирано писане.

Този курс ще ви помогне да изградите аналитични дизайнерски умения и професионални компетенции, установени на бакалавърско ниво, с акцент върху иновациите в дизайна, строителството и ресурсно ефективните технологии. Работейки във вертикални дизайнерски студия, студентите ще развият разбиране и методи, съответстващи на съвременната професионална практика, заедно със способността да произвеждат сложни и разнообразни дизайнерски предложения.

Защо архитектурата в LSBU?

  • №1 Лондонски съвременен университет за интензивност на научните изследвания в Архитектура (Пътеводител за университета 2019).
  • Професионална акредитация - курсът е напълно валидиран от Кралския институт на британските архитекти и е предписан от Съвета за регистрация на архитекти. Курсът отговаря на критериите, провеждани съвместно от РИБА и АРБ за част 2 от архитектурата. Опит - с корени в Лондонското училище по строителство (1904) и училище за строителство в Брикстън (1940), LSBU предлага архитектурно образование повече от 100 години.
  • Имаме някои от най-добрите семинари във Великобритания, които наскоро бяха допълнени от DARLAB (лаборатория за цифрова архитектура и роботика).
  • Топ 5 сред лондонските конкуренти за цялостно удовлетворение от архитектурата (National Student Survey 2018).

Акредитации

Ключова информация за курса - подредени по режим

вид

модули

Година 1

 • Дизайн 401 (20 кредита)
 • Дизайн 402: Изкуство, медии и дигитален дизайн (20 кредита)
 • Дизайн 403 (20 кредита)
 • История и теория: критическо мислене (20 кредита)
 • Енергийна и ресурсна ефективност в дизайна (20 кредита)
 • Професионална практика и икономика на дизайна (20 кредита)

Година 2

 • Дизайн 501 (20 кредита)
 • Дизайн 502: Изкуство, медии и дигитален дизайн (20 кредита)
 • Дизайн 503 (40 кредита)
 • Архитектура и теория: дисертация (20 кредита)
 • Технология 5: Техническа теза (20 кредита)

Оценяване

 • Модулите, базирани на лекции, обикновено се оценяват чрез писмени и / или изготвени изявления.


Заетост

Курсът е добре свързан с ключови практики в Лондон; много от завършилите LSBU също избират да работят в чужбина. Можете също така да използвате вашите квалификации извън архитектурата, за да влезете в кариери като журналистика, управление на проекти, писане, преподаване, научни изследвания или проектиране на софтуер и игри.

В допълнение към предлагането на магистърска степен по магистърска степен (магистър по архитектура) (и част 2 на RIBA), курсът е и подготовка за втория период на практическо обучение. Първият период на практическо обучение обикновено, но не е изключително, след завършване на първата степен по архитектура (RIBA част 1).

За да може да бъде допуснат до изпит по професионална практика по RIBA част 3 , трябва да сте преминали успешно призната квалификация по част 1 и част 2 на RIBA - и да сте преминали минимум 24 месеца подходящо практическо обучение.

Модулът Професионална практика и Икономика на дизайна обяснява необходимостта от бизнес ориентирано и професионално отношение към работата и подчертава необходимостта от предварително планиране на проекти.

Завършилите следдипломна диплома по архитектура са наети в Foster and Partners , архитектите Найал Маклафлин , Стантън Уилямс, Уилкинсън Ейре и Заха Хадид Архитекти сред много други световно признати практики.

Служба за заетост

Ние сме Университета на годината за дипломираната заетост - The Times и Sunday Times Good University Guide 2018.

В LSBU искаме да ви създадем успешна кариера. По време на следването си и в продължение на две години след завършването си ще имате достъп до нашата служба за заетост , която включва:

 • Онлайн борда, където можете да видите широк спектър от разположения: на непълно работно време, на пълно работно време или доброволно. Можете също така да се включите, за да видите нашите съветници на Job Shop, които винаги са на разположение, за да ви помогнат да направите следващата стъпка в търсенето си.
 • Нашето Кариери предлагаме групови семинари за автобиографии, интервюта и намиране на професионален опит, както и редовни презентации от работодатели в редица сектори.

Екипът на Студентското предприятие може да ви помогне да започнете собствен бизнес и да развиете ценни предприемачески умения.

съоръжения

Център за моделиране на сградите (BIM)

LSBU помага за трансформирането на строителната индустрия чрез центъра за моделиране на сградите (BIM). Центърът BIM действа като център за иновации, професионално обучение и работа в мрежа сред практикуващи специалисти в сектора на изградената околна среда. Тези съоръжения се използват от студенти и за кратки курсове.

Архитектурните студия

Архитектурното студио в London South Bank University (LSBU) има вдъхновяващи изгледи в Лондон и се използва за нашите бакалавърски и следдипломни курсове по архитектура.

Дигитална архитектура роботизирана лаборатория

Тази усъвършенствана роботизирана лаборатория за цифрово производство е предназначена за висококачествени изследвания, както и за разработване на търговски приложения за архитектура и разполага с роботизирана ръка Kuka, която може да произвежда архитектурни компоненти.


Обучение и учене

В LSBU има всеобхватни семинари, които могат да трансформират широк спектър от материали. Ще бъдете обучавани от служители, които са опитни професионалисти в индустрията, след като са работили за някои от най-добрите архитектурни практики. Структурата на студиото ви позволява да се специализирате в област, която съответства на техните научни интереси и да изследвате много актуални теми около архитектурата, градския дизайн, социалната теория и политиката.

Лично обучение

Като студент по "Построена среда" и "Архитектура", през първите три седмици в LSBU ще ви бъде назначен учител. Ролята на вашия учител е да бъде вашият основен контакт за академична и професионална подкрепа.

Вашият преподавател ще ви помогне да извлечете максимума от времето си в LSBU, като консултирате и насочвате към други източници на подкрепа в университета.

Вашият преподавател трябва да бъде първият човек в университета, с когото говорите, ако имате трудности, които засягат вашата работа. Те могат да бъдат академични, финансови, свързани със здравето или друг вид проблем.

Ще имате срещи с личния си наставник веднъж на семестър за 30 минути по време на курса. Можете да се свържете с преподавателя си за допълнителна подкрепа по имейл или лично.

Структура на студио

Централно място в концепцията за следдипломна архитектура на LSBU е студийната система, която работи в частни и редовни курсове. Студията осигуряват рамка за редица съответни интелектуални и практически специалности, за да информират проектантската работа, подкрепят и допринасят за академичната строгост на архитектурната програма.


Изисквания за вход

Този курс обикновено е предназначен за завършили курсове по архитектура, където студентите притежават университетска степен и част 1 професионална квалификация, призната от Кралския институт на британските архитекти (RIBA). Кандидатите за курса трябва да имат първа степен по архитектура (2: 2 или по-добра); Университетът обаче признава, че хората могат да развият допълнителни умения извън университета и да интервюират такива кандидати, които са разработили висококачествено портфолио от съответна академична и практическа работа.

Кандидатите за този курс трябва да отговарят и на следните допълнителни изисквания за запис:

 • Студентите, притежаващи висши архитектурни степени в архитектурата, би трябвало да демонстрират, че тяхната работа е еквивалентност на RIBA част 1, като се свърже с Регистъра за архитекти по отношение на предписването на ARB.
 • Кандидатите за курс на непълно работно време трябва да работят на практика.
 • Всички студенти, които се замислят за прием, ще трябва да присъстват на интервю с портфолио от работа; ако се намират в чужбина, кандидатите ще трябва да изпратят портфолио от работа на учителя по прием.
 • Ще разгледаме и кандидатури от тези, които са придобили умения чрез широк спектър от професионални квалификации или съответен отговорен опит.
Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 34 курсове в London South Bank University »

Последна актуализация Февруари 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 23, 2019
Duration
2 - 3 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
9,250 GBP
Година 1 Временна такса в Обединеното кралство / ЕС: £ 9250; Международна такса: 13125 британски лири. Година 1 Частна такса за Обединеното кралство / ЕС: 6166,67 GBP; Международна такса: £ 8750
По място
По дата
Start Date
Септ. 23, 2019
End Date
Ян. 24, 2021
Крайна дата за записване

Септ. 23, 2019

Location
Крайна дата за записване
End Date
Ян. 24, 2021