Мач в архитектурата

Общ преглед

Описание на програмата

Определете нова програма за архитектура. Въз основа на годината за квалификация и професионална практика на RIBA, част 1, ще работите върху социално ангажирани проекти на живо, докато изследвате ключовите архитектурни концепции и предизвикателства на нашето време.

Въведение

По време на този курс ще изследвате единствената връзка между архитектурата, мястото и хората чрез принципите на радикалния регионализъм и методологиите за устойчив дизайн. Със средствата в индустрията, практикуващи лектори, високопоставени гости в индустрията и възможността да работите върху проекти за изграждане на живо, вие също ще разработвате и усъвършенствате собствените си дизайнерски практики за участие в социално отношение.

Курсът е в процес на валидиране. Очакваме да завършите магистратура по архитектура на ниво 2 на валидирана от RIBA и предписана от ARB.126714_pexels-photo-1109541.jpeg Lex Photography / Pexels

Какво ще научите

Чрез изследване на жизненоважните връзки между архитекти, общности и изградената и естествена среда, вие ще генерирате сложни дизайни, които тестват нови архитектурни хипотези. Ще се научите също да отразявате критично на всяка стъпка от процеса на проектиране - ключово умение в тази предизвикателна индустрия.

Учебен блок един

Първата година е създадена да ви помогне да преминете от годината на вашата професионална практика в академичната строгост на магистърска степен по архитектура. Освен дълбоко гмуркане в архитектурната теория, вие ще предприемете проекти за участие и интегрирано обучение за връстници - което ви позволява да проучите и развиете вашия уникален дизайн език. Освен това ще изготвите писмена теза, за да формулирате критичното си мислене и привеждане в съответствие с дизайна.

модули

 • Arc 410 - Преход
 • Arc 420 - Теза - Теория
 • Arc 430 - Участвайте
 • Arc 440 - Тектоника

Учебен блок втори

Учебният блок 2 насърчава и отпразнува примерна работа, която доказва атрибути на дипломирани лица в част 2. През цялата година ще завършите технически изпълнен дизайнерски проект, който да покаже вашите знания, умения и отдаденост за решаване на проблеми в реалния свят чрез рефлекторния дизайн.

модули

 • Дъга 510 - Социална
 • Arc 520 - Технически отчет
 • Arc 530 - Изчерпателен дизайн

Модулите по-горе са тези, които се изучават от нашите студенти или се предлагат нови. Програмните структури и модули могат да се променят като част от нашите процеси за усъвършенстване и преглед на учебната програма. Ако определен модул е важен за вас, моля, обсъдете го с ръководителя на курса.

Как ще научите

Този курс се предлага предимно чрез интегрирани студийни дизайнерски проекти, както и лекции, семинари и семинари, провеждани от специалисти.

Смесеното обучение се преподава чрез интензивни дейности в университета, допълнени от онлайн, дистанционно обучение.

Методи за оценка

Оценяването ще бъде чрез курсова работа.

Оценяване

 • Формативната оценка продължава през целия курс
 • Обобщаващата оценка се извършва в края на всеки проучвателен блок.

Обратна връзка

 • Формативната обратна връзка е непрекъсната както от академичния състав, така и от връстниците.
 • Обобщаващата обратна връзка се провежда в края на всеки проучвателен блок.

Персонал

Нашите преподаватели са национално известни експерти в своите области, с актуални знания и опит в индустрията. Ще научите и от вдъхновяващите гостуващи преподаватели от съответните професии, включително специалности; конструкции, екологичен дизайн и машиностроене.

съоръжения

 • Специализирани архитектурни студия
 • Работилници - 3D, метал, дърво, устойчиви материали, бързо прототиране, леене и фрезоване
 • Специфична за библиотеката библиотека с множество онлайн ресурси
 • Външни пространства
 • Услуги за подпомагане на студенти и академична помощ
 • IT - wifi и ИТ пакети с отворен достъп в двата кампуса
 • Онлайн пространство за обучение с 24/7, целогодишен достъп
 • Репрография - широкоформатен печат, принтери Risograph, широкомащабно сканиране, ламиниране и подвързване

Изисквания за вход

Кандидатите трябва да притежават поне една от следните квалификации:

 • Степен на отличие от 2: 1 или по-висока от валидиран курс по RIBA част I
 • Първа степен по архитектура от задгранична институция, за която може да се докаже, че е еквивалентна на 2: 1 или по-висока от валидиран курс по RIBA, част I
 • Степен на отличие от 2: 2 от валидиран курс по RIBA част I с доказателства във вашето портфолио за значително развитие, тъй като сте завършили дипломата си
 • Успешно завършване на изпита за ARB част I
 • Подходяща академична или професионална квалификация, еквивалентна на горната, която трябва да опишете подробно във вашата кандидатура.
 • В допълнение, ние очакваме кандидатите да имат трудов стаж в архитектурна практика или свързана дисциплина най-малко 12 месеца преди започване на следдипломно обучение.

Ако сте завършили BA (Hons) Архитектурния курс във Falmouth с 2: 1 или по-горе, можете автоматично да преминете към този курс.

Езикови изисквания

Ако английският не е първият ви език, ще трябва да демонстрирате умения по английски език, които са достатъчно развити за успешно завършване на обучението. Приемаме набор от признати квалификации по английски език, които са еквивалентни на Международната академична система за тестване на английски език (IELTS), минимална оценка от 6,5 като цяло, с минимум 6,0 при четене, писане, говорене и слушане.

Международните кандидати, които изискват студентска виза от ниво 4, за да учат във Великобритания, трябва да вземат одобрен тест за сигурен английски език (SELT), за да изпълнят правителствените изисквания за виза, или които имат признат езиков тест, одобрен и ваучиран от университета. Нашият екип за прием може да ви помогне с всякакви въпроси, които може да имате относно учебните визи или подходящи езикови тестове.

Такси за обучение 2020-21

 • £ 8,500 - на пълно работно време Великобритания / ЕС (дължима такса за приемане в размер на £ 250. Това се удържа от таксите за обучение.)
 • £ 16 000 - международен на пълен работен ден (такса за приемане до 1000 £, която зависи от националността. Това се приспада от таксите за обучение.)
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Научете повече

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Свиване