Магистър по финанси

Общ преглед

Описание на програмата

Финанси е програма за магистърска степен на пълен работен ден, която се предлага на английски език. Програмата „Магистър по финанси“ се изпълнява според световните финансови стандарти и е предназначена за студенти, които искат да открият света на финансите. В допълнение към основните теми, като стратегическо управление, анализ на финансови инструменти, усъвършенствани корпоративни финанси, управление на портфейли и управление на риска, програмата включва курсове в областта на усъвършенстваната финансова отчетност, данъчното облагане, анализ на финансовите времеви серии, регулиране на финансовите пазари и др. и добив на финансови бази данни.

По време на обучението студентите не само получават теоретични знания, но и придобиват квалификации, позволяващи кариера в предприятието и на финансовия пазар. Програмата е усъвършенствана, поради което студентите лесно намират програми за стаж по време на следването и заетостта след завършване. Програмата се избира от международни студенти. Курсовете се ръководят както от полски, така и от международни преподаватели и преподаватели.

137499_137470_WUEB-14.jpg Вроцлавски икономически университет "}" />

Профили за ученици

Завършил магистърска степен по финанси има много напреднали професионални познания в областта на финансите (включително счетоводство и финансова отчетност), управление на финансовия риск и вземане на финансови решения. Той / тя знае как финансовите институции (включително банки, застрахователни компании, инвестиционни фондове и пенсионни фондове), компании и публични институции вземат напреднали финансови решения.

Той / тя е в състояние да анализира сложни икономически и финансови процеси и образувания на макроикономическо и микроикономическо равнище. Той може дълбоко да анализира финансовото състояние на компанията и домакинството. Той / тя разбира причините, последиците и отношенията на икономическите и финансовите процеси в пазарната икономика. Той има напреднали познания за процесите на световните финансови пазари. Той / тя може да идентифицира, измерва и управлява рискове във финансовата институция, компанията, публичната институция и домакинството. Той / тя е в състояние да анализира данни с помощта на инструменти за изкуствен интелект и количествени методи.

Той / тя владее английски език на напреднало ниво и умее да общува на професионално специализирано ниво по финанси. След завършване на програмата той / тя може да положи изпити CFA, CIMA изпити и ACCA изпити. Той е готов да работи на ръководни позиции във финансови институции, финансови отдели на компании, както и в мултинационални компании, включително работещи в чужбина. Той / тя е в състояние да провежда консултантски дейности. Той / тя разбира необходимостта от непрекъснато образование. Той е подготвен да учи за докторска степен и в следдипломни програми.

Кариерни перспективи

 • Финансов съветник.
 • Финансов мениджър.
 • Главен финансов директор.
 • Главен директор по риска
 • Банков специалист.
 • Оценител на недвижими имоти
 • Финансов анализатор.

137500_137472_WUEB-02.jpgWroclaw University of Economics and Business"}" />

разписание

Записването е от 1 юни 2020 г. до 16 август 2020 г.

В рамките на тези дати кандидатите са задължени:

 1. Регистрирайте се в системата за записване.
 2. Платете такса за записване 85 PLN на индивидуалната банкова сметка, посочена в системата за записване (IRK).
 3. Попълнете формата с данни, изтеглете снимки, изберете програма за проучване, приложете необходимите документи.
 4. След получаване на информация за положителния резултат от проверката на документа - заплатете такса за обучение за първия семестър на обучението по специална сметка, посочена от Комитета по подбор на персонал.
 5. Доставете всички документи с фотокопия и заклети преводи на полски на Комитета за подбор на персонал. Крайният срок е 28 септември 2020 г. в 15 ч. Важна е датата на доставка на документите, а не датата на изпращане.

Моля, обърнете внимание: Документите трябва да бъдат доставени по пощата или куриерска служба.

Не изпращайте документи преди решението на комисията по подбор на персонал относно приемането ви да учат.

Ръководител на курса

Професор Катажина Кузяк

имейл: katarzyna.kuziak@ue.wroc.pl

Последна актуализация Юли 2020

За учебното заведение

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at ma ... Научете повече

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at maintaining and strengthening the position of the university on regional, national, and international levels, improving competitive advantage, and shaping its image of a modern institution, open and friendly to its employees, students, and the environment. Свиване