Магистър по финанси в Барселона

Общ преглед

Описание на програмата

Отговор на COVID-19:

Не отлагайте учебните си планове. Започнете своето образователно пътешествие, като се запишете в нашия онлайн кампус и елате в Барселона или Мадрид през есента или зимата. Смесеното обучение е на разположение за юли и октомври приема.

Защо магистър по финанси в Барселона

 • Учете финанси в бизнес училище, където „Дигиталните технологии“ са в основата му. GBSB Global е единствената висша образователна институция в Испания, акредитирана от Microsoft като лидер в дигиталното образование.
 • Спечелете акредитация в допълнение към магистърската си степен в ACCA, известната международна асоциация на дипломираните експерт-счетоводители
 • Получете диференциална квалификация с Microsoft Imagine Academy - GBSB Global подготвя студентите да посрещнат търсенето на пазара в областта на цифровите технологии

Описание на програмата

Магистърът по финанси в Барселона е една от най-иновативните магистърски програми в областта на финансите в Испания, която има за цел да промени начина на преподаване на бизнес образование и обучава отговорни, иновативни и глобално фокусирани бизнес лидери. Студентите се учат да развиват напреднала културна интелигентност и информираност и се научават да работят ефективно с хора, които имат изключително различни ценности и вярвания.

Магистърът по финанси в Барселона в GBSB Global Business School предоставя изключителна академична програма за обучение, която разкрива на студентите колко наистина увлекателен може да бъде светът на международните финанси. Магистърът по финанси в Барселона надхвърля основното разбиране за банковото дело и счетоводството и разкрива отделните концепции, пазари и възможности във финансовата индустрия днес.

Магистърът по финанси в Барселона включва основни аналитични курсове, като финансово и управленско счетоводство, статистически анализ и корпоративни финанси, които предоставят на студентите знанията и уменията, жизненоважни за успешната мениджърска кариера. В същото време магистърът дава възможност на студентите да получат разширено разбиране за различни области в рамките на финансите, като инвестиции, предприемачески финанси, финансиране на недвижими имоти, сливания и придобивания, оценки на дружества, финансови инструменти и начина, по който функционират глобалните финансови пазари днес ,

Магистърът по финанси в Барселона е преподаван от уникален микс от лидери от индустрията и най-добрите професори, включително Андрю Хайман, автор на ETF Strategies and Tactics: Hedge Your Portfolio in a Promiting Market (New York: McGraw-Hill, 2008) и Три пътя за печелене на инвестиции: Използване на ETF в здравеопазването, инфраструктурата и околната среда за разрастване на вашите активи (New York: FT Press, 2010); Xavier Arola, бивш изпълнителен директор на най-голямата финансова институция за инвестиции в инфраструктура в Каталония EECAT; Мартин Майер, партньор в консултантската компания за сливания и придобивания ARS Corporate.

Ключови факти

 • Продължителност на програмата - 9 месеца
 • Език на програмата - английски
 • Пристигания - октомври, януари, април / годишно
 • График - Пълен работен ден, сутрин и следобед
 • Местоположение - Барселона, Испания

Акценти на програмата

 • Спечелете международно признато сертифициране чрез ACCA.
 • Факултет с индустриален опит.
 • Посещения на фирмата.
 • Студенти от 70 различни държави.
 • Изключителен достъп до финансови форуми и банкови семинари.
 • Практически знания, приложими в глобален мащаб.
 • Възможности за кариера с топ финансови компании.

Цели на програмата

 1. Осигурете на студентите широки и професионални познания по всички аспекти на международните финанси.
 2. Подгответе специалисти, способни да използват модели, методи и инструменти на финансовото управление.
 3. Създайте осведоменост за бързо променящия се и разнообразен свят на финансите и предизвикателствата, пред които е изправен.
 4. Научете стратегическа рамка за оценка и прилагане на различни международни финансови практики.
 5. Развийте умения за личностни и лидерски умения, за да бъдете високоефективни бизнес мениджъри и лидери.
 6. Развийте стратегическо разбиране на финансите и способност за отчитане на връзките между финансите и други области на бизнеса.

Защо GBSB Global ?

 • Единственото бизнес училище в Испания с международна акредитация от ASIC.
 • Първото и единствено официално Microsoft School в Испания, акредитирано от Майкрософт като лидер в дигиталното образование, осигурявайки на студентите най-съвременни учебни практики от първия ден.
 • Официално училище на Microsoft Showcase.
 • Единственото бизнес училище в Барселона и Мадрид със статута на компютърен изпитателен център ACCA.
 • Член на Акредитационния съвет за бизнес училища и програми (ACBSP), САЩ.
 • Записан като една от най-добрите бизнес училища в Европа от MYBS (Mind Your Own Business School).
 • Признат като лидер в световното образование чрез списание Newsweek.
 • Класиране № 1 в Европа в Ръководството за Училища за Устойчивост.
 • ОФИЦИАЛЕН ЧЛЕН на Европейския съвет за бизнес образование (ECBE).
 • Повторен победител в конкурса за дело за международна бизнес етика, САЩ.
 • Глобалното разнообразие Студенти от 70 държави и преподаватели от 20 държави.
 • На фокус върху иновациите От учебни методи, учебни програми и семинари до напълно дигитализирана образователна среда ние всички сме за иновации и предизвикателство за статуквото.
 • Възможности за заетост и кариерно развитие | Практически знания и умения, кариерно консултиране и индивидуални треньорски сесии.

Кариерни възможности

Развийте кариерата си във финансовия сектор с магистър по финанси в Барселона.

СЧЕТОВОДСТВО

Счетоводителите трябва да бъдат добре запознати със статистическия анализ и те трябва да бъдат техни умели и организирани. Тези професионалисти организират и подготвят финансовите отчети на компанията, обработват вземането на финансови решения и инвестициите и съветват висшето ръководство в областта на финансовото планиране и защита.

ОДИТ

Одиторите трябва да са много детайлно ориентирани и да могат да хващат финансови грешки и трябва да имат напреднали компютърни умения. Те са отговорни за анализа и одобряването на основните финансови отчети, държани от дадена организация.

ВЕНТУРЕН КАПИТАЛ

Венчурните капиталисти управляват риска и се предпазват от загуби, тъй като степента на неуспех в тази област е висока. Венчурните капиталисти използват финансовия си опит, за да разпределят средства за бизнеса, който прогнозират, че ще имат най-големи рентабилни инвестиции в бъдеще.

КОРПОРАТИВНИ ФИНАНСИ

Мениджърите на корпоративните финанси са отговорни за поемането на изчислени рискове с цел да се постигне максимална възможна рентабилност на компанията. Те са отговорни и за защитата, поддържането и увеличаването на финансовия капитал, използван за управление на предприятия от всякакъв мащаб.

ТЪРГОВСКО БАНКИРАНЕ

Позициите на търговските банки в банките са чудесни за тези, които искат да се присъединят към дадена организация дългосрочно и да бъдат повишени отвътре или биха желали да се преместят в различни градове с течение на времето. Професионалистите в тази област могат да развият различни кариери в търговското банкиране, като се започне от работа като мениджъри на акаунти до каси, клонове и други.

ИНВЕСТИЦИОННО БАНКИРАНЕ

Професионалистите в инвестиционното банкиране са експерти в областта на риска, знания в бранша, договаряне, комуникация. Инвестиционните банкери се справят с рискови ситуации, включващи търговия с фючърси и насочване на своите клиенти в начинанията за управление на богатството.

Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

GBSB Global is an educational organization created to challenge new economic circumstances and changing times. The business school has been ranked #1 in Europe in the Guide to Sustainability Schools a ... Научете повече

GBSB Global is an educational organization created to challenge new economic circumstances and changing times. The business school has been ranked #1 in Europe in the Guide to Sustainability Schools and has been recognized as a Leader in Global Education by Newsweek Magazine in December 2012. GBSB Global has been the only graduate school in Spain invited to participate in the International Ethics Case Competition in California, along with such universities as Oxford, INSEAD, the University of California - Irvine, etc, where its students became finalists and won first place in the competition, thus achieving international recognition of the quality of education provided at GBSB Global. Свиване