Прочетете официалното описание

Станете тенденционер в бизнеса с гостоприемство

Вашият път към най-високите нива на управление на международната хотелиерска индустрия.

Магистърската програма е много добър избор за вас, ако ...

  • бихте искали да се специализирате в сектора на хотелиерството според вашата бакалавърска степен по мениджмънт
  • вече сте придобили знания за индустрията по време на бакалавърската си степен и бихте искали да задълбочите тези знания
  • търсят следдипломен курс с иновативно съдържание в управлението на гостоприемството и управлението на персонала

Съдържание, цел и структура на курса

Това ви прави специалист - магистърската програма

Магистърски курс по английски език Управление на хотелиерството

Магистърската програма е разработена по такъв начин, че да бъдат разработени основните лидерски умения и завършилите са готови за бъдещи предизвикателства в индустрията.

Всеки семестър обхваща следните теми:

Лидерски умения (първи семестър)

Първият семестър служи за подготовка на завършилите бакалавърски програми в областта на хотелиерския мениджмънт или с икономическо съдържание и опит или афинитет към хотелиерската индустрия за бъдещите им задачи като международно развиващи се мениджъри. Поради тази причина фокусът на първия семестър е върху оценката на икономическите предизвикателства на индустрията в контекста на глобалните тенденции и предизвикателства, например технологични, дигитални или междукултурни. Бъдещите пазари и техните възможности трябва да бъдат признати от студентите, за да се разработят бизнес модели, включително и необходимото финансиране. Освен това е важно да се разбере значението на лидерството в хармония с корпоративната култура и да се развият и прилагат съответните компетенции.

Прилагане на ръководни задачи (2-ри семестър)

През второто полугодие тези лидерски умения се прилагат в конкретните ръководни задачи на индустрията, по-специално сътрудничеството със собствениците, финансистите или компаниите за управление на недвижими имоти. Освен това се анализират различни концепции за оператори, стратегии за глобално разпространение и разработване на концепции както в кулинарията, така и в гостоприемството и се разработват устойчиво на фона на развитието на пазара. Развитието на компетенциите за лично и социално действие се насърчава особено в "Договарящите

Отивате на международния (3-ти семестър)

През третия семестър фокусът е върху интернационализацията. В зависимост от предпоставките и целите на студента, развитите досега компетенции или се развиват в практическа фаза (6 месеца), която отговаря на изискванията и се отразява с подкрепата на надзорниците или се задълбочава в рамките на един семестър в един от партньорски университети с учебна програма, специфична за съответния отрасъл.

Опит в дълбочина (4-ти семестър)

Последният семестър започва с модул за онлайн изследвания ("Анализ на международния бизнес"), следван от магистърската теза, идеално съчетан с въпрос от практиката в хотелиерството.

Кариерни перспективи

Най-добри перспективи - магистърската програма ще ви отведе до върха

Нищо не пречи на кариерата ви след магистърската ни степен. Индустрията също така предлага идеални условия за това, тъй като международните хотелиерски вериги все повече доминират на пазара и нараства нуждата от мениджъри.

Завършилите магистърска степен могат да разчитат на много интересни области на дейност, особено в горното ръководство. В такива позиции на върха на компанията, специализираните знания са от съществено значение. По тази причина най-добрите перспективи за бъдещето съществуват за мениджъри, които се специализират в хотелиерството и са академично квалифицирани.

Магистърските възпитаници могат да разчитат на много интересни области на дейност, особено в горното ръководство. В такива позиции на върха на компанията водещите способности и ключовите компетенции са важни. В областта на хотелиерството, квалифицираните мениджъри следователно имат най-доброто бъдеще и перспективи за кариера.

В допълнение, със степен "Магистър по изкуствата" вие създавате най-добрите условия за академична кариера в преподаването и научните изследвания.

Приложение

Какво трябва да донесете - Изисквания за прием за 1,5-годишната магистърска програма

Магистърската програма изисква ориентация, мотивация и социална компетентност на нашите студенти. Щастливи сме да им дадем същото обратно, с малки курсове, индивидуални кариерни съвети и изискано обучение.

Изискванията:

  • 3-годишна бакалавърска степен от признат университет
  • Основно разбиране на икономиката, доказано от модулите в предишни изследвания
  • Езиковите изисквания за английската програма са TOEFL (84 ibt) или сравними сертификати (напр. IELTS Academic: най-малко 6.0, TOEIC: най-малко 785 или сертификат за завършване на училище). За доказване на езиковата компетентност е достатъчна завършена на английски език университетска диплома.
  • Опит в индустрията на хотелиерството

Магистърската програма е много добър избор за вас, ако искате ...

  • ... вече сте придобили знания за индустрията по време на бакалавърската си степен и бихте искали да задълбочите това познание
  • ... вижте перспектива в консултирането в хотелиерството и гастрономията
  • ... иска да премине към висши мениджърски позиции в международната хотелиерска индустрия
Програма с обучение на:
Английски

Прегледайте още 6 курсове в SRH Hochschule Berlin »

Последна актуализация December 6, 2018
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Окт. 2019
Duration
Редовно обучение
Price
620 EUR
на месец (студенти от ЕС / ЕРС). 680 EUR на месец (студенти извън ЕС / извън EWR).
По място
По дата
Start Date
Окт. 2019
Крайна дата за записване

Окт. 2019