Магистър по счетоводство

Общ преглед

Описание на програмата

Магистър по счетоводство

Счетоводната програма в Rocky Mountain College е предназначена да подготви студентите за кариера в държавни, държавни, нестопанска или промишлена счетоводна отчетност. Програмата е предназначена да позволи на студентите да изградят умения и знания, разработени чрез бакалавърски курсове, за да станат квалифицирани професионални счетоводители на входно ниво след завършване на курса. Учебната програма се основава на основните компетенции на Американския институт на одиторите на счетоводни принципи (AICPA) и подготвя студентите да се явят на сертифициран експерт-счетоводител. В своята цялост програмата се състои от бакалавърско и висше образование, което в крайна сметка води до магистърска степен по счетоводство.

Студентите, които влизат в счетоводната програма като притежатели на бакалавърски степени от институция, различна от Rocky Mountain College трябва да отговарят само на капитаните на счетоводните изисквания и ще завършат само с магистърска степен по счетоводство. Тези студенти трябва да се консултират със своя академичен съветник, за да гарантират, че като цяло тяхната академична подготовка ги прави подходящи за изпита по КПД. В зависимост от академичния състав на студентите, може да са необходими допълнителни курсове, за да могат да кандидатстват за изпит за CPA.

Защо RMC за счетоводство?

Счетоводната програма в Rocky Mountain College стреми да подготви завършилите кариера като счетоводители в сферата на публичното счетоводство, частната индустрия и правителството, като даде възможност на завършилите:

 • Разработване на техническа компетентност
 • Признаване на ролята на счетоводителя в организацията;
 • Да се ​​държат в съответствие с приетите професионални етични стандарти и принципи; и
 • Създаване на стойност за организациите и за обществото като цяло.

Счетоводното обучение от Rocky Mountain College предоставя уникално и предизвикателно преживяване. Подобно на всички програми в RMC, счетоводната програма се основава на либералните изкуства и вие ще завършите RMC като напълно образовано лице, а не като индивид, обучен само в определена област. Нашата стажантска програма обаче ще ви осигури ценен практически опит в счетоводството и бъдете сигурни, че счетоводната учебна програма ще ви подготви добре за света на работата. В RMC, комбинацията от либерални изкуства и професионална подготовка наистина осигурява най-доброто от двата свята.

учебна програма

Счетоводната програма се състои от три отделни опции: бакалавърска степен по мениджърско счетоводство, програма 3: 2, състояща се от бизнес мениджър, следван от магистърска степен по счетоводство и самостоятелен магистър по счетоводство. Студентите, които се интересуват от придобиването на лиценз като сертифициран експерт-счетоводител (CPA), трябва да преследват един от възможностите на капитана за счетоводна отчетност. Програмата 3: 2 е предназначена за студенти, които все още нямат бакалавърска степен, а самостоятелната счетоводна програма е за онези кандидати, които вече имат бакалавърска степен в областта, различна от счетоводната.

Магистърските курсове по счетоводство се предлагат в последователност от четири семестъра, което прави програмата идеална за първокурсни студенти и преподаватели. Студентите не би трябвало да изпитват трудности при попълването на изискванията за магистърска степен по счетоводство, при условие че са определили счетоводството като целева област на обучение до началото на своята младша година.

За онези студенти, които се интересуват от кариери извън публичното счетоводство, ръководството на счетоводните ръководители е идеален начин да се получи счетоводно образование с вътрешна управленска перспектива. След завършване на специалността, студентите са квалифицирани да се явят на сертифициран изпит за управление на счетоводители.

Не можете да решите какъв тип счетоводен клас бихте предпочели? Е, това не е проблем, защото курсовете, изисквани в двата варианта, са едни и същи до началото на вашата старши година. Не е нужно да решавате точно сега коя опция е подходяща за вас.

Традиционен прием на студенти

Студентите, които влизат в счетоводната програма като притежатели на бакалавърски степени от институция, различна от Rocky Mountain College трябва да отговарят само на капитаните на счетоводните изисквания и ще завършат само с магистърска степен по счетоводство. Тези студенти трябва да се консултират със своя академичен съветник, за да гарантират, че като цяло тяхната академична подготовка ги прави подходящи за изпита по КПД. В зависимост от академичния състав на студентите, може да са необходими допълнителни курсове, за да могат да кандидатстват за изпит за CPA. Кандидатите за програмата, които притежават дипломи за висше образование, ще бъдат разгледани за прием въз основа на следното:

 • Притежаване на бакалавърска степен от регионално акредитирана институция. Основната област на обучение на кандидата трябва да е поле, различно от счетоводно.
 • Кумулативна ГПС от 3.00 или по-висока.
 • Завършване на следните осем задължителни курса (кумулативната СОП за курсовете трябва да е 3,00 или по-висока):
 1. ACC 210: Основи на счетоводството (или еквивалент)
 2. ACC 351: Междинно счетоводство I (или еквивалентно)
 3. ACC 352: Междинно счетоводство II (или еквивалентно)
 4. BSA 311: Принципи на финансите (или еквивалентни)
 5. ECO 205: Принципи на икономиката (или еквивалентни)
 6. MAT 210: Вероятност и статистика (или еквивалент)
 7. ACC 323: Данъчно облагане на физическите лица (или еквивалент)
 8. ACC 309: Управленско счетоводство (или еквивалентно)
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Rocky Mountain College is a residential, comprehensive liberal arts college located beneath the sandstone “rim-rocks” in a park-like suburban neighborhood of Billings, Montana, the state’s largest and ... Научете повече

Rocky Mountain College is a residential, comprehensive liberal arts college located beneath the sandstone “rim-rocks” in a park-like suburban neighborhood of Billings, Montana, the state’s largest and most economically vibrant city. Rocky Mountain College is historically related to the United Church of Christ, the United Methodist Church, and the Presbyterian Church (USA) – denominations traditionally committed to the pursuit of knowledge, religious tolerance, and free inquiry and to such values as service, community, and character. Свиване